Če dobite nepričakovane goste, ki (seveda) pričakujejo kosilo, je tale pašta odlična rešitev, pripravljena v dvajsetih minutah, pa še dobra je.
Sestavine
- 200 g testenin, peresniki …
- 100 g sira brie
- 100 g gorgonzole
- 80 g naribanega parmezana
- 100 g naribanega edamca
- 200 ml smetane za kuhane
- 50 ml mleka
- 50 g masla
- muškatni orešek
- sol
- šopek svežega peteršilja
Postopek
1V osoljenem kropu skuhamo testenine al dente. Velja pravilo, na vsakih 100 g testenin, 1 liter vode.
2Medtem ko se testenine kuhajo, bomo pripravili omako iz sirov. V ponvi stopimo maslo, dodamo smetano za kuhanje in malo mleka, segrejemo, dodamo nariban edamec, polovico parmezana, kocke narezanega brie sira in prav tako na kocke narezane gorgonzole.
3Kuhamo toliko časa, da se omaka malo zgosti, pet minut bo dovolj. Skuhane testenine stresemo v omako, premešamo in damo na krožnik. Na vrh damo še polovico naribanega parmezana. Postrežemo takoj z malo sveže nasekljanega peteršilja.