Testenine s špinačo, gorgonzolo in orehi

Znam svetuje

Ko nam na vrtu raste špinača in nimamo več idej, kako jo porabiti, je ta pašta odlična ideja.

Sestavine

  • 200 g testenin
  • 200 g sveže špinače
  • 2 stroka česna
  • 2 pesti orehov
  • 70 g gorgonzole
  • 1 dcl smetane za kuhanje
  • sol in poper
  • oljčno olje

Postopek

1Špinačo operemo in, če želimo, tudi natrgamo. V ponvi segrejemo malo oljčnega olja, dodamo špinačo, malo posolimo in popražimo. Zalijemo s pol deci vode in pokrijemo. Podušimo do mehkega, nato odkrijemo in pražimo, da vsa voda povre.

2Testenine skuhamo v slanem kropu. Česen nasekljamo, orehe grobo narežemo in oboje damo v ponev k špinači. Po potrebi prilijemo še malo olja in na hitro popražimo.

3Zalijemo s smetano za kuhanje, popramo po okusu in dodamo odcejene testenine. V ponev nadrobimo gorgonzolo in dodamo zajemalko vode v kateri so se kuhale testenine. Dobro premešamo in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite