Tudi tako se dela njoke, in to rožnate.
Sestavine
- 7 dcl pesinega soka
- 0,5 kg krompirja
- 5 dag masla
- suhe hruške
- belo vino
- 100 g hrena
- 2 dl sladke smetane
- janeževa zvezda
- beli poper
- sol
- 1 jajce
Priprava
1Za njoke pesin sok reduciramo do 2 dcl. Krompir olupimo, skuhamo in pretlačimo. Dodamo maslo, jajce, sol, poper in malo pesine redukcije. Dobro premešamo. Dodamo moko in vgnetemo krompirjevo testo. Oblikujemo njoke.
2Za marmelado suhe hruške in janeževo zvezdo zalijemo z dvema deloma vina in enim delom vode. Kuhamo, da postanejo mehke. Po potrebi jih še zalijemo z vinom ali vodo. Nato hruške zmiksamo in pretlačimo skozi drobno cedilo, da dobimo marmelado.
3Hren in sladko smetano malo pokuhamo, po potrebi tudi zgostimo s škrobom. Solimo in precedimo skozi drobno cedilo. Damo v hladilnik, da se zgosti.
4Njoke najprej skuhamo v kropu in jih nato še malo pokuhamo v pesini redukciji, ki smo jo malce zgostili s škrobom. Postrežemo jih s hruškovo marmelado in hrenom.