Kedgeree je indijska jed, ki sta mu osnova riลพ, jajca in dimljena riba, mi pa smo jo naredili z rdeฤo leฤo in basmati riลพem.
Sestavine
- 50 g rdeฤe leฤe
- 1 lovor list
- 225 g basmati riลพa
- 4 klinฤki
- 50 g masla
- 1 ลพliฤka curry praลกka
- 1/2 ลพliฤke mletega ฤilija
- 2 ลพlici peterลกilja
- sol
- poper
- 4 jajca
Postopek
1Oprano leฤo stresemo v kozico, dodamo lovorov list, klinฤke in toliko vode, da vse prekrijemo. Ko leฤa zavre, odstranimo peno in zniลพamo temperaturo. Pokrito kuhamo, da se leฤa zmehฤa, pribliลพno 30 minut. Odcedimo in zavrลพemo lovor list.
2Medtem damo v kozico riลพ in prilijemo 475 ml vrele vode. Dodamo klinฤke in ลกฤepec soli. Pokrito kuhamo nekje 15 minut, da se riลพ skuha. Odstranimo klinฤke.
3V veliki kozici segrejemo maslo, dodamo curry in ฤili v prahu ter pokuhamo 1 minuto.
4Dodamo leฤo in riลพ ter dobro premeลกamo. Posolimo in popopramo ter kuhamo 1-2 minuti. Primeลกamo sesekljan peterลกilj in postreลพemo z narezanim, trdo kuhanim jajcem.