Na hitro pripravljena jed po imenu Istrski fuži s tartufato, a odličnega okusa.
Sestavine za istrske fuže s tartufato
- 400 g fužev
- 100 g tartufate
- 80 g masla
- 250 ml smetane za kuhanje
- 60 g sveže naribanega parmezana
- 2 stroka česna
- ščepec česna v prahu
- noževa konica grobo mletega črnega popra
- 2 žlici oljčnega olja z okusom tartufov
- sol
Postopek
1V vreli slani vodi skuhamo fuže al dente. Med tem, ko se kuhajo, pripravimo omako.
2V ponvi segrejemo maslo (pazimo, da se maslo ne prežge), na njem na hitro popražimo česen, takoj ko zadiši, prilijemo sladko smetano. Dodamo vse začimbe in polovico naribanega parmezana, minutko pokuhamo, dodamo še tartufato, pokuhamo še minuto in omako prelijemo čez kuhane in odcejene fuže.
3Primešamo še oljčno olje z okusom tartufov, dobro premešamo, če so fuži presuhi, dodamo še nekaj žlic vode, v kateri so se kuhali. Takoj razporedimo na krožnike in potresemo s preostalim parmezanom.