Gratinirane testenine s špinačo

Znam svetuje

Gratinirane testenine so odlična, čeprav poceni jed, ki jo še izboljšamo, če jih pripravimo s špinačo.

Sestavine

  • 500 g sveže špinače
  • 3 žlice masla
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • sol, poper
  • 120 g kisle smetane
  • 400 g testenin
  • 1 žlica olja
  • 3 jajca
  • 100 g naribanega sira
  • 40 g naribanega parmezana

Postopek

1Špinačo operite, listom odrežite trde, bele dele. Natrgajte ali narežite liste na večje kose.

2Zavrite vodo, solite in dajte kuhati testenine.

3Čebulo sesekljajte, v globlji ponvi jo popražite na maslu, da dobi zlato rjavo barvo. Dodajte špinačo ter kuhajte še nekaj minut. Medtem olupite česen in ga sesekljajte ter zmešajte s soljo in poprom. Ponev odstavite z ognja in v špinačo vmešajte še česen. Premešamo in pustimo, da se zmes ohladi. V ohlajeno zmes damo kislo smetano.

4Skuhane testenine odcedimo, dodamo jim žlico masla ali olja ter pretresemo.

5Jajca penasto umešamo, dodamo nariban sir, sol in poper.

6Testenine premešamo s špinačo.

7Pekač dobro namažemo z maslom. Testeninam s špinačo tik pred pečenjem dodamo še začinjena jajca. Zmes vlijemo v pekač in čez zložimo koščke preostalega masla.

8Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Testenine pečemo približno 15 minut, zatem jih posujemo s parmezanom in pečemo še približno 15 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite