Še angelčki bi jo jedli, če bi imeli ritke.
Sestavine
Biskvitno testo
- 75 g moke
- 50 g jedilnega škroba
- 125 g sladkorja
- 4 jajca
- 1 vaniljev sladkor
- za noževo konico pecilnega praška
Nadev
- 270 g kakava
- 200 g sladkorja v prahu
- 250 g masla
- 1 žlička instant kave
Postopek
Biskvitno testo
1Pečico segrejemo na 200°C. Pekač obložimo s peki papirjem. Rumenjake, sladkor, vaniljev sladkor in 3 žlice mlačne vode penasto umešamo. Beljake stepemo v čvrst beljakov sneg. Nežno ga primešamo rumenjakom, na vse skupaj pa presejemo moko z jedilnim škrobom in s pecilnim praškom. Znova nežno premešamo.
2Testo nato nalijemo v pripravljen pekač, ki ga za 10 do 15 minut postavimo v segreto pečico. Kuhinjsko krpo potresemo z malo sladkorja. Pečen biskvit zvrnemo na krpo. Papir previdno ločimo od testa, na testo pa položimo vlažno krpo. Pustimo, da se testo ohladi.
Nadev
3Zmehčano maslo penasto umešamo s sladkorjem v prahu. Na masleno mešanico presejemo kakav ter prilijemo kavo, ki smo jo stopili v dveh žlicah vode. Dve tretjini kreme namažemo na ohlajen biskvit, ki ga s krpo zvijemo v rolado. Rolado premažemo s preostalo kremo.
4Preden jo postrežemo, rolado pustimo počivati 30 minut.