Rolada s čokoladno kremo

Znam svetuje

Še angelčki bi jo jedli, če bi imeli ritke.

Sestavine

Biskvitno testo

  • 75 g moke
  • 50 g jedilnega škroba
  • 125 g sladkorja
  • 4 jajca
  • 1 vaniljev sladkor
  • za noževo konico pecilnega praška

Nadev

  • 270 g kakava
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 250 g masla
  • 1 žlička instant kave

Postopek

Biskvitno testo

1Pečico segrejemo na 200°C. Pekač obložimo s peki papirjem. Rumenjake, sladkor, vaniljev sladkor in 3 žlice mlačne vode penasto umešamo. Beljake stepemo v čvrst beljakov sneg. Nežno ga primešamo rumenjakom, na vse skupaj pa presejemo moko z jedilnim škrobom in s pecilnim praškom. Znova nežno premešamo.

2Testo nato nalijemo v pripravljen pekač, ki ga za 10 do 15 minut postavimo v segreto pečico. Kuhinjsko krpo potresemo z malo sladkorja. Pečen biskvit zvrnemo na krpo. Papir previdno ločimo od testa, na testo pa položimo vlažno krpo. Pustimo, da se testo ohladi.

Nadev

3Zmehčano maslo penasto umešamo s sladkorjem v prahu. Na masleno mešanico presejemo kakav ter prilijemo kavo, ki smo jo stopili v dveh žlicah vode. Dve tretjini kreme namažemo na ohlajen biskvit, ki ga s krpo zvijemo v rolado. Rolado premažemo s preostalo kremo.

4Preden jo postrežemo, rolado pustimo počivati 30 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite