Rižev puding

Znam svetuje

Malce pozabljen recept naših babic, v katerem nas bo navdušil okus tega kremastega pudinga s cimetom in muškatnim oreškom.

Sestavine

  • 40 g masla
  • 150 g riža arborio
  • 75 g sladkorja
  • 750 ml mleka
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1/4 žličke muškatnega oreška
  • 1 žlička vaniljeve esence
  • 100 g rozin
  • 300 ml sladke smetane
  • 1/4 žličke soli
  • 1 neškropljena limona – naribana lupinica
  • maslo za pekač

Postopek

1Pečico segrejemo na 150°C. Pekač dobro namastimo z maslom.

2V kozici segrejemo maslo, dodamo sladkor in riž. Pražimo 2-3 minute, nato odstavimo z ognja.

3Prilijemo mleko, dodamo cimet, vaniljo, sol in muškatni orešček, naribamo limonino lupinico in primešamo še rozine.

4Vlijemo v pripravljen pekač in postavimo za pol ure v pečico. Vzamemo iz pečice, dobro premešamo in zalijemo s sladko smetano.

5Postavimo nazaj v pečico še za eno uro. Poskusimo. Če je riž kuhan, če ne podaljšamo kuhanje še za 15 minut.

6Postrežemo toplega, potresemo ga še z cimetom in/ali muškatnim oreškom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite