Arašidovo maslo in čokolada – ali je lahko kaj sploh boljše.
Sestavine
- 110 g zmehčanega masla
- 130 g arašidovega masla
- 200 g rjavega sladkorja
- 2 jajci
- 2 žlički vaniljevega ekstrakta
- 250 g moke
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 1/2 žličke soli
- 300 g sesekljane čokolade
Postopek
1V večji skledi z električnim mešalnikom nekaj minut stepamo maslo, arašidovo maslo in sladkor. Dodamo še jajca in vaniljo. Dobro premešamo. Moko presejemo s pecilnim praškom in soljo in jo postopoma dodajamo mešanici in jajcem.
2Nežno umešamo še koščke čokolade, da se ti enakomerno porazdelijo med testo. Če se testo preveč lepi, ga za kakšno uro postavimo v hladilnik.
3Pečico predgrejemo na 190 stopinj Celzija, pekač obložimo s peki papirjem. Iz testa oblikujemo manjše kroglice in jih v razdalji 2 centimetrov polagamo na pekač.
4Pečemo 12-14 minut, dokler se piškoti zlato rumeno obarvajo in zadišijo. Kakšno minuto jih pustite na pekaču, nato pa prestavite na rešetko, da se popolnoma ohladijo.