Presna borovničeva torta

Znam svetuje

Borovničeva presna torta vas ne bo pustila ravnodušnih. Dobra je z vsakim grižljajem.

Sestavine

  • 200 g dateljnov
  • 100 g mandeljev
  • 350 g indijskih oreščkov
  • 50 g kokosovega olja
  • 250 – 300 g borovnic
  • 50 g ksilitola
  • 2 žlički agar agarja

Postopek

1Spodnja plast je pripravljena iz mandljev, dateljnov in kokosovega olja (25 g). V mešalniku zmešamo do gladke mase in oblikujemo podlago v modelu za torto.

2Srednja plast je sestavljena iz indijskih oreščkov, kokosovega olja (25 g), 150 g borovnic. To maso v mešalniku zmešamo ter prekrijemo spodnjo plast.

4Zgornja plast (želatina) je pripravljena iz agar agarja, ksilitola in ostanka borovnic. V ponvi segrejemo borovnice in sladilo (ksilitol). Ko borovnice nekoliko spustijo svojo tekočino, dodamo še 2-3 žlički agar agarja. Nekoliko pokuhamo in prelijemo po torti.

4V hladilniku bo zgornja plast postala popolnoma želatinasta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite