Presna borovničeva torta

Znam svetuje

Borovničeva presna torta vas ne bo pustila ravnodušnih. Dobra je z vsakim grižljajem.

Sestavine

  • 200 g dateljnov
  • 100 g mandeljev
  • 350 g indijskih oreščkov
  • 50 g kokosovega olja
  • 250 – 300 g borovnic
  • 50 g ksilitola
  • 2 žlički agar agarja

Postopek

1Spodnja plast je pripravljena iz mandljev, dateljnov in kokosovega olja (25 g). V mešalniku zmešamo do gladke mase in oblikujemo podlago v modelu za torto.

2Srednja plast je sestavljena iz indijskih oreščkov, kokosovega olja (25 g), 150 g borovnic. To maso v mešalniku zmešamo ter prekrijemo spodnjo plast.

4Zgornja plast (želatina) je pripravljena iz agar agarja, ksilitola in ostanka borovnic. V ponvi segrejemo borovnice in sladilo (ksilitol). Ko borovnice nekoliko spustijo svojo tekočino, dodamo še 2-3 žlički agar agarja. Nekoliko pokuhamo in prelijemo po torti.

4V hladilniku bo zgornja plast postala popolnoma želatinasta.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite