Torta, ki vam bo za pripravo vzela le 2 minuti časa. Ja, prav ste prebrali! Pred vami je recept za preprosto in odlično čokoladno torto, ki od nas zahteva le to, da sestavine zmečemo v mešalnik, ostalo delo pa bo opravila pečica.
Torto sem za piko na i premazala s kremo iz kremnega sirčka in čokolade, na vrh pa posula nekaj liofiliziranih malin – seveda pa lahko uporabimo poljubno (sveže) sadje.
Sestavine za preprosto čokoladno torto iz mešalnika
Čokoladno testo
- 200 ml mleka
- 90 g stopljenega masla
- 2 jajci (velikostni razred M)
- 140 g gladke moke
- 30 g kakava v prahu
- 170 g kristalnega sladkorja
- 7 g pecilnega praška
- vaniljeva pasta ali žlička instant kave po želji*
Čokoladna krema s kremnim sirčkom
- 100 g temne čokolade (50-55%)
- 200 g kremnega sirčka (sirni namaz)
- 35 g sladkorja v prahu
Postopek
Čokoladno testo
1Pečico segrejemo na 170 °C.
2Dno pekača premera 20 cm obložimo s papirjem za peko (tako, da obroč zatisnemo čez papir in ga fiksiramo).
3V mešalnik (blender) zlijemo vse mokre sestavine in na hitro premešamo.
4Suhe sestavine premešamo in stresemo v mešalnik k mokrim.
5Mešamo 10 sekund, z lopatko postrgamo steno mešalne posode in ponovno le na hitro premešamo.
6Maso zlijemo v pekač in pečemo približno 40-45 minut (naredimo preizkus z zobotrebcem).
7Medtem ko se torta peče, pripravimo čokoladno kremo za premaz.
8Pečeno torto 10 minut ohlajamo v pekaču, nato jo previdno ločimo od obroča, zvrnemo na mrežo in ohladimo.
Čokoladna krema s kremnim sirčkom
1Kremni sir gladko zmešamo s sladkorjem v prahu.
2Čokolado stopimo nad paro ali v mikrovalovni pečici s 15 sekundnimi intervali.
3Kremnemu siru dodamo stopljeno čokoladno in dobro premešamo.
4Ohlajeno torto prestavimo na krožnik, jo premažemo s čokoladno kremo in poljubno dekoriramo.
5Torto hranimo v hladilniku v zaprti posodi. 15 minut pred postrežbo jo vzamemo iz hladilnika in držimo na sobni temperaturi.