Preprosta čokoladna torta iz mešalnika

Znam svetuje

Torta, ki vam bo za pripravo vzela le 2 minuti časa. Ja, prav ste prebrali! Pred vami je recept za preprosto in odlično čokoladno torto, ki od nas zahteva le to, da sestavine zmečemo v mešalnik, ostalo delo pa bo opravila pečica.

Torto sem za piko na i premazala s kremo iz kremnega sirčka in čokolade, na vrh pa posula nekaj liofiliziranih malin – seveda pa lahko uporabimo poljubno (sveže) sadje.

Sestavine za preprosto čokoladno torto iz mešalnika

Čokoladno testo

  • 200 ml mleka
  • 90 g stopljenega masla
  • 2 jajci (velikostni razred M)
  • 140 g gladke moke
  • 30 g kakava v prahu
  • 170 g kristalnega sladkorja
  • 7 g pecilnega praška
  • vaniljeva pasta ali žlička instant kave po želji*

Čokoladna krema s kremnim sirčkom

  • 100 g temne čokolade (50-55%)
  • 200 g kremnega sirčka (sirni namaz)
  • 35 g sladkorja v prahu

Postopek

Čokoladno testo

1Pečico segrejemo na 170 °C.

2Dno pekača premera 20 cm obložimo s papirjem za peko (tako, da obroč zatisnemo čez papir in ga fiksiramo).

3V mešalnik (blender) zlijemo vse mokre sestavine in na hitro premešamo.

4Suhe sestavine premešamo in stresemo v mešalnik k mokrim.

5Mešamo 10 sekund, z lopatko postrgamo steno mešalne posode in ponovno le na hitro premešamo.

6Maso zlijemo v pekač in pečemo približno 40-45 minut (naredimo preizkus z zobotrebcem).

7Medtem ko se torta peče, pripravimo čokoladno kremo za premaz.

8Pečeno torto 10 minut ohlajamo v pekaču, nato jo previdno ločimo od obroča, zvrnemo na mrežo in ohladimo.

Čokoladna krema s kremnim sirčkom

1Kremni sir gladko zmešamo s sladkorjem v prahu.

2Čokolado stopimo nad paro ali v mikrovalovni pečici s 15 sekundnimi intervali.

3Kremnemu siru dodamo stopljeno čokoladno in dobro premešamo.

4Ohlajeno torto prestavimo na krožnik, jo premažemo s čokoladno kremo in poljubno dekoriramo.

5Torto hranimo v hladilniku v zaprti posodi. 15 minut pred postrežbo jo vzamemo iz hladilnika in držimo na sobni temperaturi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite