Pita s kakijem in skuto

Znam svetuje

Dobrodoลกli v svetu okusov, kjer se sreฤata soฤnost kakija in kremna skuta, ustvarjajoฤ popolno harmonijo v okusni poslastici – piti s kakijem in skuto. Ta sveลพa sladica ne le navduลกuje s polnim okusom, ampak prinaลกa tudi odliฤno kombinacijo jesenskega zlata in kremastih uลพitkov.

Kakijev sladek in aromatiฤen okus je kot nalaลกฤ za ustvarjanje vitaminske bombe, polne dragocenih mineralov, vitaminov in antioksidantov. Predstavljamo vam recept, ki bo vaลก kroลพnik oplemenitil z barvitimi plastmi in bogatim okusom.

Pripravite se na raziskovanje okusov jeseni in se prepustite uลพitku vsakega griลพljaja pite s kakijem in skuto – prepletanja sladkega in kremastega, ki bo navduลกilo tako ljubitelje tradicionalnih okusov kot tudi tiste, ki iลกฤejo sveลพe in inovativne kulinariฤne uลพitke.

Sestavine za pito s kakijem in skuto

Testo

  • 250 g moke
  • 1 manjลกe jajce
  • 1 vanilijev sladkor
  • 160 g masla
  • 90 g sladkorja v prahu
  • 1 limona (lupinica)
  • 1 ลพlica ruma (ni nujno)

Nadev

  • 250 g skute (pasirane)
  • 160 g sladkorja
  • 700 g kakija (vanilijev)
  • 5 jajc
  • 0,5 l mleka
  • 50 g masla
  • 60 g praลกka za vanilijev puding

Postopek

1Pekaฤ dobro namastimo in posujemo z moko, da se pita ne bo prijela. Peฤico ogrejemo na 190 stopinj Celzija.

2Iz sestavin za testo zmeลกamo in umesimo testo. Enakomerno ga razvaljamo na velikost pekaฤa in bodimo pozorni, da obloลพimo tudi rob.

3Pokrijemo s peki papirjem in nasujemo fiลพol, da obteลพi testo in da se rob zapeฤe. Testo speฤemo do polovice, pribliลพno 8 minut.

4Za nadev najprej loฤimo jajca (beljake in rumenjake) in iz beljakov naredimo ฤvrst, gladek sneg. Vmeลกamo 80g sladkorja ter skuto.

54 dcl mleka skupaj z maslom in preostalim sladkorjem zavremo. Posebej v posodi zmeลกamo praลกek za puding, 1dcl mleka (hladnega) ter rumenjake. Vse skupaj dobro premeลกamo in vlijemo v vrelo mleko. Ponovno prevremo in primeลกamo skutno maslo, ki smo jo naredili iz beljakov ter skute.

6S testa odstranimo fiลพol in papir in vlijemo maso do polovice. Dodamo olupljene in narezane kakije ter prilijemo preostanek mase.

7Na 180 stopinj, pito peฤemo ลกe pol ure, jo ohladimo, potresemo s sladkorjem v prahu in pita je nared.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite