Pita s kakijem in skuto

Znam svetuje

Dobrodošli v svetu okusov, kjer se srečata sočnost kakija in kremna skuta, ustvarjajoč popolno harmonijo v okusni poslastici – piti s kakijem in skuto. Ta sveža sladica ne le navdušuje s polnim okusom, ampak prinaša tudi odlično kombinacijo jesenskega zlata in kremastih užitkov.

Kakijev sladek in aromatičen okus je kot nalašč za ustvarjanje vitaminske bombe, polne dragocenih mineralov, vitaminov in antioksidantov. Predstavljamo vam recept, ki bo vaš krožnik oplemenitil z barvitimi plastmi in bogatim okusom.

Pripravite se na raziskovanje okusov jeseni in se prepustite užitku vsakega grižljaja pite s kakijem in skuto – prepletanja sladkega in kremastega, ki bo navdušilo tako ljubitelje tradicionalnih okusov kot tudi tiste, ki iščejo sveže in inovativne kulinarične užitke.

Sestavine za pito s kakijem in skuto

Testo

  • 250 g moke
  • 1 manjše jajce
  • 1 vanilijev sladkor
  • 160 g masla
  • 90 g sladkorja v prahu
  • 1 limona (lupinica)
  • 1 žlica ruma (ni nujno)

Nadev

  • 250 g skute (pasirane)
  • 160 g sladkorja
  • 700 g kakija (vanilijev)
  • 5 jajc
  • 0,5 l mleka
  • 50 g masla
  • 60 g praška za vanilijev puding

Postopek

1Pekač dobro namastimo in posujemo z moko, da se pita ne bo prijela. Pečico ogrejemo na 190 stopinj Celzija.

2Iz sestavin za testo zmešamo in umesimo testo. Enakomerno ga razvaljamo na velikost pekača in bodimo pozorni, da obložimo tudi rob.

3Pokrijemo s peki papirjem in nasujemo fižol, da obteži testo in da se rob zapeče. Testo spečemo do polovice, približno 8 minut.

4Za nadev najprej ločimo jajca (beljake in rumenjake) in iz beljakov naredimo čvrst, gladek sneg. Vmešamo 80g sladkorja ter skuto.

54 dcl mleka skupaj z maslom in preostalim sladkorjem zavremo. Posebej v posodi zmešamo prašek za puding, 1dcl mleka (hladnega) ter rumenjake. Vse skupaj dobro premešamo in vlijemo v vrelo mleko. Ponovno prevremo in primešamo skutno maslo, ki smo jo naredili iz beljakov ter skute.

6S testa odstranimo fižol in papir in vlijemo maso do polovice. Dodamo olupljene in narezane kakije ter prilijemo preostanek mase.

7Na 180 stopinj, pito pečemo še pol ure, jo ohladimo, potresemo s sladkorjem v prahu in pita je nared.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite