Pistacijeva krema brez sladkorja je zdrava sladica, odlična alternativa klasičnim namazom, primerna za vse, ki sledite dieti brez sladkorja ali iščete zdrave, okusne sladice. Enostavno pripravljena, kremasta in polna hranil, je popoln dodatek za zajtrk, palačinke ali kot zdrav namaz za vsak dan.
Sestavine za pistacijevo kremo brez sladkorja
- 200 g oluščenih pistacij (neslanih)
- 2 žlici kokosovega olja
- 1 žlička naravnega ekstrakta vanilije
- 1–2 žlici eritritola ali stevie (po želji)
- ščepec soli (po želji)
Postopek
1Oluščene pistacije na hitro prepražite v ponvi brez olja, da rahlo zadišijo. Pazite, da jih ne zažgete, sicer bo krema dobila grenak priokus.
2Pistacije stresite v zmogljiv blender ali multipraktik in jih miksajte tako dolgo, da dobite gladko, homogeno pasto. Vmes napravo večkrat ustavite in z lopatko postrgajte robove posode.
3Nato k pistacijevi pasti dodajte stopljeno kokosovo olje, eritritol (ali stevio), vanilijo in ščepec soli. Nadaljujte z mešanjem, dokler krema ne postane gladka, kremasta in enakomerno povezana.
4Pistacijevo kremo prelijte v čist steklen kozarec, dobro zaprite in hranite v hladilniku. Porabite jo v približno dveh tednih.