Ocvrta jabolka s cimetom

Znam svetuje

Ocvrta jabolka so sladica, za katero ni strahu, da bi utonila v pozabo.

Sestavine za ocvrta jabolka s cimetom

  • 1 kg jabolk
  • 125 g bele moke
  • 1 jajce
  • 2,5 dl (1/4 l) mleka
  • 1 žlička sladkorja
  • ščep soli
  • cimet
  • olje

Postopek

1Jabolka olupimo in razrežemo na kolobarje, debele približno 5 mm. Izrežemo jim peščišče tako, da dobimo kolobarje – ni pa nujno, samo potem moramo biti bolj pozorni, ko jih jemo.

2Iz ostalih sestavin zmešamo testo kakor za palačinke, le nekoliko gostejše naj bo.

3Jabolčne kolobarje pomakamo v testo in ocvremo v vročem olju.

4Ponudimo tople ali hladne, potresemo jih s cimetom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite