Lešnikova rulada

Znam svetuje

Nekaterim najboljša rulada je prav lešnikova rulada. Preverimo zakaj je tako.

Sestavine za lešnikovo rulado

Biskvit

  • 6 jajc
  • 6 žlic sladkorja
  • 6 žlic mleka
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 3 žlice moke
  • 3 žlice mletih lešnikov

Nadev

  • 1 kisla smetana
  • 2-3 žlice marmelade

Postopek

1Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem. Dodamo lešnike, moko s pecilnim praškom in mleko. Na koncu dodamo sneg iz beljakov.

2Pekač velikosti pečice obložimo s peki papirjem in čezenj polijemo maso za biskvit. Pečemo 15 minut na 180°C.

3Čez pečen, vroč biskvit položimo svež peki papir in biskvit zavijemo v rolo, da se malo ohladi in oblikuje.

4Ohlajen biskvit na delu, kjer ga bomo začeli zvijati, namažemo z marmelado. Preostali del biskvita premažemo s kislo smetano. Biskvit nato zvijemo v rulado. Postavimo jo v hladilnik za vsaj 2 uri.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite