Nekaterim najboljša rulada je prav lešnikova rulada. Preverimo zakaj je tako.
Sestavine za lešnikovo rulado
Biskvit
- 6 jajc
- 6 žlic sladkorja
- 6 žlic mleka
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 3 žlice moke
- 3 žlice mletih lešnikov
Nadev
- 1 kisla smetana
- 2-3 žlice marmelade
Postopek
1Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem. Dodamo lešnike, moko s pecilnim praškom in mleko. Na koncu dodamo sneg iz beljakov.
2Pekač velikosti pečice obložimo s peki papirjem in čezenj polijemo maso za biskvit. Pečemo 15 minut na 180°C.
3Čez pečen, vroč biskvit položimo svež peki papir in biskvit zavijemo v rolo, da se malo ohladi in oblikuje.
4Ohlajen biskvit na delu, kjer ga bomo začeli zvijati, namažemo z marmelado. Preostali del biskvita premažemo s kislo smetano. Biskvit nato zvijemo v rulado. Postavimo jo v hladilnik za vsaj 2 uri.