Kandirana limonina lupinica

Znam svetuje

Kupljene lupinice so pogosto narejene iz škropljenih limon. Poskrbimo, da je domača kandirana limonina lupinica iz biološko pridelanih limon.

Sestavine:

  • 10 limon z debelim olupkom
  • sladkor

Postopek:

1Limone operemo in olupimo. Olupke razrežemo na približno 1cm debele trakove.

2Trakove damo v posodo z mrzlo vodo in jih dva do tri dni namakamo. Večkrat dnevno vodo zamenjamo, saj s tem limone izločajo grenkobo.

3Tretji dan namakanja pripravimo sirup iz 200 g sladkorja in 100 ml vode. Vodo zavremo, da se sladkor raztopi in dodamo limonine olupke. Vse skupaj pustimo vreti 5 minut. Olupke odcedimo in jih položimo na peki papir. Sirupa ne zavržemo.

4Olupke en dan sušimo.

5Naslednji dan sirup ponovno zavremo in olupke zopet pokuhamo. Tokrat samo 2 minuti in pol in jih ponovno en dan sušimo na peki papirju.

6Postopek ponavljamo še dva dni in kanditi so pripravljeni za uporabo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite