Kupljene lupinice so pogosto narejene iz škropljenih limon. Poskrbimo, da je domača kandirana limonina lupinica iz biološko pridelanih limon.
Sestavine:
- 10 limon z debelim olupkom
- sladkor
Postopek:
1Limone operemo in olupimo. Olupke razrežemo na približno 1cm debele trakove.
2Trakove damo v posodo z mrzlo vodo in jih dva do tri dni namakamo. Večkrat dnevno vodo zamenjamo, saj s tem limone izločajo grenkobo.
3Tretji dan namakanja pripravimo sirup iz 200 g sladkorja in 100 ml vode. Vodo zavremo, da se sladkor raztopi in dodamo limonine olupke. Vse skupaj pustimo vreti 5 minut. Olupke odcedimo in jih položimo na peki papir. Sirupa ne zavržemo.
4Olupke en dan sušimo.
5Naslednji dan sirup ponovno zavremo in olupke zopet pokuhamo. Tokrat samo 2 minuti in pol in jih ponovno en dan sušimo na peki papirju.
6Postopek ponavljamo še dva dni in kanditi so pripravljeni za uporabo.