Sočno in mehko jogurtovo pecivo z borovnicami, ki je resnično enostavno za pripravo.
Sestavine
- 300 g borovnic
- 300 g moke
- 1 pecilni prašek
- 1 vaniljev sladkor
- 2 jajci
- 130 g sladkorja
- 100 ml olja
- 185 g polnomastnega ali grškega jogurta
- 1 neškropljena limona
- ščepec soli
Postopek
1Borovnice očistimo in operemo. Limoni najprej naribamo lupinico, nato še stisnemo sok. Podolgovat pekač za kruh obložimo s peki papirjem. Pečico predgrejemo na 180°C.
2Moko s pecilnim praškom in soljo presejemo. V skledi z električnim mešalnikom stepamo jajca s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem, dokler ne spremenijo barve in postanejo kremasta, kar traja približno pet minut.
3Ob stalnem mešanju dodamo olje, limonino lupinico, limonin sok in jogurt, nato pa postopoma z ročno metlico vmešamo še presejano moko s pecilnim praškom. Mešamo samo toliko časa, da se moka lepo vmeša v testo.
4V maso vmešamo še borovnice, nežno premešamo, da se enakomerno razporedijo in maso vlijemo v pekač. Pečemo na srednji legi približno 45 minut, naredimo preizkus z zobotrebcem. Ko ga zapičimo na sredino, mora biti suh, nanj se ne sme prijeti testo.
5Pečenega ohladimo in okrasimo s svežimi borovnicami in metinimi lističi.