Jogurtovo pecivo z borovnicami

Znam svetuje

Sočno in mehko jogurtovo pecivo z borovnicami, ki je resnično enostavno za pripravo.

Sestavine

  • 300 g borovnic
  • 300 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 jajci
  • 130 g sladkorja
  • 100 ml olja
  • 185 g polnomastnega ali grškega jogurta
  • 1 neškropljena limona
  • ščepec soli

Postopek

1Borovnice očistimo in operemo. Limoni najprej naribamo lupinico, nato še stisnemo sok. Podolgovat pekač za kruh obložimo s peki papirjem. Pečico predgrejemo na 180°C.

2Moko s pecilnim praškom in soljo presejemo. V skledi z električnim mešalnikom stepamo jajca s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem, dokler ne spremenijo barve in postanejo kremasta, kar traja približno pet minut.

3Ob stalnem mešanju dodamo olje, limonino lupinico, limonin sok in jogurt, nato pa postopoma z ročno metlico vmešamo še presejano moko s pecilnim praškom. Mešamo samo toliko časa, da se moka lepo vmeša v testo.

4V maso vmešamo še borovnice, nežno premešamo, da se enakomerno razporedijo in maso vlijemo v pekač. Pečemo na srednji legi približno 45 minut, naredimo preizkus z zobotrebcem. Ko ga zapičimo na sredino, mora biti suh, nanj se ne sme prijeti testo.

5Pečenega ohladimo in okrasimo s svežimi borovnicami in metinimi lističi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite