Jogurtova torta s sadjem

Znam svetuje

Odlična jogurtova torta, ki jo lahko pripravimo s katerimkoli sadjem, naša pa je iz pomaranč, malin, jagod in robidnic, bo zagotovo osvojila srca ljubiteljev sladic.

Ta osvežujoča in sočna torta združuje bogat okus maslenih piškotov, kremasto jogurtno plast ter sočnost raznolikega sadja.

Priprava je preprosta, rezultat pa bo očaral vsakogar, ki ga bo razvajal s prav posebnim okusnim doživetjem.

Sestavine za jogurtovo torto s sadjem

Za tortno dno

  • 200 g maslenih piškotov
  • 50 g masla

Za kremo

  • 500 g navadnega čvrstega jogurta
  • 500 ml sladke smetane za stepanje
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 12 lističev želatine
  • 300 g sadja
  • sok 1 limone

Za preliv

  • 300 g sadja
  • 4 žlice limoninega soka
  • 60 g sladkorja
  • 5 lističev želatine

Postopek

1Piškote v multipraktiku ali z valjarjem zmeljemo v drobtine. Maslo stopimo in ga primešamo drobtinam. Dobro pregnetemo. Maso enakomerno razporedimo po dnu pekača. Če je masa presuha, dodamo še malo mleka. S hrbtno stranjo žlice ali kar z dlanmi oblikujemo tortno dno. Postavimo ga v hladilnik, da se maslo strdi.

2Lističe  želatine za 10 minut namočimo v mrzli vodi, vode mora biti kar precej, da se ne sprimejo. Ko se namočijo, jih dobro ožamemo. Limonin sok segrejemo in lističe želatine stopimo v mlačnem limoninem soku. Bodimo pozorni, da se lističi popolnoma stopijo.

4Jogurte zmešamo s sladkorjem (eno žlico sladkorja prihranimo za smetano) in z vaniljevim sladkorjem. Jogurtom primešamo stopljeno želatino in postavimo za 15 minut v hladilnik, da se malo strdi.

5Smetano z žlico sladkorja čvrsto stepemo. Sadje narežemo na ne premajhne kose. Sadje skupaj s smetano vmešamo v jogurtovo maso in jo enakomerno razporedimo na piškotno osnovo. Če želimo lep, gladek rob, obod obložimo z acetatno folijo. Torto postavimo v hladilnik

6Pripravimo še želatino. Lističe za 10 minut namočimo v hladni vodi. Na štedilnik postavimo kozico in na nizki temperaturi segrevamo limonin sok, sladkor in polovico sadja. Ko sadje spusti sok, primešamo še namočene in dobro ožete lističe želatine, dobro premešamo in se prepričamo, da so je lističi popolnoma stopili.

7Želatino nekoliko ohladimo in prelijemo čez jogurtovo torto. Okrasimo še s sadjem, ki nam je ostalo in postavimo za vsaj 2 uri v hladilnik, še boljše je – če je na hladnem čez noč.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite