Grešiti ni dobro, ampak občutek, ko poskusimo jogurtov greh, je pa božanski. Potrebujemo sadni jogurt po izbiri, pa kislo smetano, jajca in Limončelo ter še nekaj dodatkov, zaradi katerih je jogurtov greh pregrešno dober.
Sestavine za jogurtov greh
- 1 lonček sadnega jogurta
- 1 lonček kisle smetane
- 2 jajci
- 1 lonček trsnega sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 2 lončka moke
- 1 pecilni prašek
- 1 dcl rastlinske smetane
- 1-2 zamaška Limončela
- vaniljevo ali mandljevo aromo (po želji)
Priprava
1Pečico segrejemo na 170-180°C. Nato zmešamo lonček sadnega jogurta, lonček kisle smetane, 2 jajci, lonček trsnega sladkorja in vaniljev sladkor.
2Dodamo 2 lončka moke, pecilni prašek, rastlinsko smetano, Limončelo ter vaniljevo ali mandljevo aromo (po želji) ter zmešamo v gladko zmes.
2Maso vlijemo v manjši namaščeni pekač in pečemo v segreti pečici 35-40 minut. Jogurtov greh lahko tudi okrasimo, uporabimo pa tisto, kar nam je doma na voljo.