Okusno in mehko pecivo, ki spominja na Jaffa kocke.
Sestavine
Biskvit
- 4 jajca
- 6 žlic sladkorja
- 1 dcl rastlinskega olja
- 2 olupljeni, zmiksani pomaranči
- 2 olupljeni, pretlačeni banani
- 2 žlici kokosove moke
- 12 žlic pirine moke
- pecilni prašek
Pomarančna krema
- 450 ml pomarančnega sok
- 4 žlice sladkorja
- 1 vaniljev puding
- 1 dcl sladke smetane
- 1 čajna žlica Agar-agara (gostilo)
Čokoladni premaz
- 100 g stopljene jedilne čokolade
- 1 dcl stepene sladke smetane
- 100 g orehovih jedrc
- 1 velika žlica kokosovih kosmičev
Postopek
Biskvit
1Penasto umešamo jajca in sladkor ter postopoma dodamo olje, pomaranče in banane. Na koncu dobro vmešamo še kokosovo in pirino moko s pecilnim praškom. Pečemo 40 minut na 180 stopinj Celzija. Ohlajen biskvit prerežemo na dve plasti.
Pomarančna krema
2Zavremo pomarančni sok, vmešamo puding in sladkor. Dodamo agar. Mešamo do zgostitve. Ohladimo. Vmes večkrat premešamo,da se na kremi ne dela skorja. V ohlajeno puding kremo vmešamo stepeno sladko smetano.
3Polovico biskvita pustimo v tortnem modelu, skupaj s peki papirjem, in navlažimo s pomarančnim sokom ali mlekom. Čez zlijemo pomarančno kremo in damo v hladilnik, da se strdi. Drugi sloj biskvita pokapljamo s pomarančnim sokom ali mlekom, da se bo lažje prijel kreme. Položimo ga čez strjeno kremo in premažemo s čokoladnim premazom.
Čokoladni premaz
4Čokolodo in smetano stopimo na vodni kopeli. Premažemo našo torto in jo za nekaj ur, najbolje čez noč, postavimo v hladilnik. Okrasimo jo z rezinami pomaranč, potresemo z grobo zdrobljenimi orehi in žlico kokosovih kosmičev.
Nasvet
5Spečemo lahko tudi pravokotno torto in jo narežemo na rezine.