Jaffa tortica

Znam svetuje

Okusno in mehko pecivo, ki spominja na Jaffa kocke.

Sestavine

Biskvit

  • 4 jajca
  • 6 žlic sladkorja
  • 1 dcl rastlinskega olja
  • 2 olupljeni, zmiksani pomaranči
  • 2 olupljeni, pretlačeni banani
  • 2 žlici kokosove moke
  • 12 žlic pirine moke
  • pecilni prašek

Pomarančna krema

  • 450 ml pomarančnega sok
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 vaniljev puding
  • 1 dcl sladke smetane
  • 1 čajna žlica Agar-agara (gostilo)

Čokoladni premaz

  • 100 g stopljene jedilne čokolade
  • 1 dcl stepene sladke smetane
  • 100 g orehovih jedrc
  • 1 velika žlica kokosovih kosmičev

Postopek

Biskvit

1Penasto umešamo jajca in sladkor ter postopoma dodamo olje, pomaranče in banane. Na koncu dobro vmešamo še kokosovo in pirino moko s pecilnim praškom. Pečemo 40 minut na 180 stopinj Celzija. Ohlajen biskvit prerežemo na dve plasti.

Pomarančna krema

2Zavremo pomarančni sok, vmešamo puding in sladkor. Dodamo agar. Mešamo do zgostitve. Ohladimo. Vmes večkrat premešamo,da se na kremi ne dela skorja. V ohlajeno puding kremo vmešamo stepeno sladko smetano.

3Polovico biskvita pustimo v tortnem modelu, skupaj s peki papirjem, in navlažimo s pomarančnim sokom ali mlekom. Čez zlijemo pomarančno kremo in damo v hladilnik, da se strdi. Drugi sloj biskvita pokapljamo s pomarančnim sokom ali mlekom, da se bo lažje prijel kreme. Položimo ga čez strjeno kremo in premažemo s čokoladnim premazom.

Čokoladni premaz

4Čokolodo in smetano stopimo na vodni kopeli. Premažemo našo torto in jo za nekaj ur, najbolje čez noč, postavimo v hladilnik. Okrasimo jo z rezinami pomaranč, potresemo z grobo zdrobljenimi orehi in žlico kokosovih kosmičev.

Nasvet

5Spečemo lahko tudi pravokotno torto in jo narežemo na rezine.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite