Jabolčna pita z rumenjaki

Znam svetuje

Jabolčna pita ali zavitek? Danes naj bo na sporedu jabolčna pita, saj je enostavna za pripravo in primerna posebej za tiste, ki ne marajo delati z vlečenim testom. To krhko, masleno testo je preprosto za pripravo, rum, ki smo ga dali v nadev iz jabolk, pa lahko tudi izpustite, saj bo pita odlična tudi brez njega.

Sestavine za jabolčno pito z rumenjaki

Za testo

  • 400 g moke
  • 1 žlica pecilnega praška
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 150 g masla
  • 2 rumenjaka
  • 4 žlice mleka
  • 2 žlički limonine lupinice
  • 1 zavitek vanilje

Za nadev

  • 1 kg jabolk, bolj kislih
  • 100 g sladkorja
  • 50 g masla
  • 1 žlica drobtin
  • 1 žlica ruma

Postopek

1Maslo in moko najprej zmešamo v posodi, potem dodamo vse druge sestavine za testo in zamesimo krhko testo.

2Testo razdelimo na dva dela in enega razvaljamo v velikost okroglega pekača.

3Za nadev olupimo jabolka, nastrgamo jih na tanke listke ali naribamo. V skledo dodamo prepražene drobtine na maslu, sladkor in rum. Vse skupaj malo premešamo.

4Na testo enakomerno razmažemo pripravljeni nadev. Po vrhu položimo drugo testeno ploščo (iz narezanega testa naredimo mrežo) in jo poškropimo s stopljenim maslom.

5Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Pito pečemo približno 45 minut, nakar počakamo, da se malo ohladi, preden jo postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite