Ingverjevi piškoti

Znam svetuje

Za 30 do 40 ingverjevih piškotov, ki ne smejo manjkati na mizi za praznične dni.

Sestavine za ingverjeve piškote

  • 150 g medu
  • 90 g mehkega rjavega sladkorja
  • 30 g masla
  • 375 g presejane moke
  • 2 žlici zmletega ingverja
  • ščepec cimeta
  • ščepec zmletih nageljnovih žbic
  • ščepec zmletega kardamona
  • 1 rumenjak
  • 1 žlica sode bikarbone

Postopek

1V ponvi zmešamo med, sladkor in maslo. Na majhnjem ognju segrevamo in mešamo, dokler se sestavine ne razpustijo. Odstavimo, da se ohladi.

2Pečico ogrejemo na 160 °C.

3V kozici zmešamo 2/3 moke, začimbe, rumenjak in mešanico z medom ter temeljito premešamo. Sodo raztopimo v 1 žlici mlačne vode in jo dodamo testu, ki mu, da ostane čvrsto, po potrebi dodamo še preostalo moko.

4Nato ga razvaljamo do debeline 1 cm ter iz njega izrežemo figurice.

5Položimo jih na namaščen pekač in pečemo 10 do 12 minut. Na pekaču naj se tudi ohladijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite