Sladica iz otroštva tiste starejše generacije, ki jo imajo radi tudi novi otroci.
Sestavine
Podlaga
- 90 g rumenjakov (približno 5 kosov)
- 225 beljakov (približno 8 kosov)
- 150 g kristalnega sladkorja
- 85 g jedilnega škroba
- 125 g gladke pšenične moke
Pena iz beljakov
- 220 kristalnega sladkorja
- 250 g beljakov (približno 9 kosov)
- 375 kristalnega sladkorja
- 100 g vode
Preliv
- 500 g temne čokolade
- 250 g rastlinske masti (ali 50 g olja)
Priprava
Podlaga
1Najprej rumenjake stepemo s polovico kristalnega sladkorja. Beljake stepemo s preostalim kristalnim sladkorjem v čvrst sneg. Previdno zmešamo stepene rumenjake, sneg, moko in jedilni škrob.
2Zmes ne sme počivati, kar pomeni, da takoj nabrizgamo kroge (s premerom 5 cm) na pekač, ki smo ga pred tem prekrili s papirjem za peko. Pečemo jih 15 minut pri 200°C.
Pena iz beljakov
3Med stepanjem beljakov postopoma dodajamo 220 g kristalnega sladkorja in stepamo, da nastane čvrst sneg. Sočasno v kozici kuhamo preostalih 375 g kristalnega sladkorja in vodo. Sladkor kuhamo do temperature 120°C. V primeru, da se na površini dela pena, jo sproti poberemo s čopičem. Kuhan sladkor vlivamo v čvrst sneg in stepamo pri največji hitrosti okoli 4 minute.
4Mešalnika za stepanje ne ugasnemo, da se pena ne zasuši. Peno postopoma nabrizgamo na vse piškotne podlage. Indijančke pustimo na sobni temperaturi, da se malo osušijo. Med tem pripravimo preliv.
Preliv
5Rastlinsko mast raztopimo, pri tem pa pazimo, da se ne segreje preveč. Dodamo nalomljeno čokolado in zmes zmešamo. Segrejemo jo do 45°C, ohladimo na 25°C in zopet segrejemo na 32°C.
6Ko so indijančki posušeni, jih oblijemo s čokoladnim prelivom.