Figove rezine

Znam svetuje

Za ta kolaฤ uporabimo sveลพe fige, ki so nam poleti na dosegu roke. Ta sadeลพ pa lahko tudi zamrznemo in si ga tako privoลกฤimo ฤez vse leto.

Sestavine

  • 5 veฤjih ali 6 manjลกih fig
  • 2 jajci
  • 120 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 125 g masla
  • 200 g ฤvrstega jogurta
  • limonina lupinica
  • 250 g gladke moke
  • 1/2 pecilnega praลกka
  • ลกฤepec soli
  • 1/2 kavne ลพliฤke sode bikarbone
  • za vrh noลพa cimeta v prahu

Postopek

1Maslo segrejte na sobno temperaturo. Ko je mehko, vzemite v roke meลกalnik in mu med meลกanjem dodajajte sladkor in vaniljev sladkor, obe jajci in limonino lupinico. Na koncu dodajte jogurt.

2Moko skupaj s pecilnim praลกkom, soljo in sodo bikarbono presejte skozi sito. Zatem vse primeลกajmo mokri zmesi.

3Vzamite pekaฤ, mi smo pekli v podolgovatem, dober bo tudi tortni. Zmes poravnajte, peฤico segrejte na 170 stopinj Celzija.

4Fige razreลพite na ฤetrtine. Zloลพite jih po vrhu biskvita ter jih neลพno potisnite vanj. V tem trenutku se lahko odloฤite in poskusite naslednji dodatek: biskvit posipajte s kristalnim sladkorjem. Ob koncu peฤenja vam bo dal hrustljavo skorjico.

5Peฤite 45-50 minut na 160/170 ยฐC.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite