Figove rezine

Znam svetuje

Za ta kolač uporabimo sveže fige, ki so nam poleti na dosegu roke. Ta sadež pa lahko tudi zamrznemo in si ga tako privoščimo čez vse leto.

Sestavine

  • 5 večjih ali 6 manjših fig
  • 2 jajci
  • 120 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 125 g masla
  • 200 g čvrstega jogurta
  • limonina lupinica
  • 250 g gladke moke
  • 1/2 pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 1/2 kavne žličke sode bikarbone
  • za vrh noža cimeta v prahu

Postopek

1Maslo segrejte na sobno temperaturo. Ko je mehko, vzemite v roke mešalnik in mu med mešanjem dodajajte sladkor in vaniljev sladkor, obe jajci in limonino lupinico. Na koncu dodajte jogurt.

2Moko skupaj s pecilnim praškom, soljo in sodo bikarbono presejte skozi sito. Zatem vse primešajmo mokri zmesi.

3Vzamite pekač, mi smo pekli v podolgovatem, dober bo tudi tortni. Zmes poravnajte, pečico segrejte na 170 stopinj Celzija.

4Fige razrežite na četrtine. Zložite jih po vrhu biskvita ter jih nežno potisnite vanj. V tem trenutku se lahko odločite in poskusite naslednji dodatek: biskvit posipajte s kristalnim sladkorjem. Ob koncu pečenja vam bo dal hrustljavo skorjico.

5Pečite 45-50 minut na 160/170 °C.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite