Božanska torta odličnega okusa.
Sestavine
Biskvit
- 3 jajca
- 75 g sladkorja
- 50 g moke
- 25 g kakava v prahu
- 0,5 vrečke pecilnega praška
Krema
- 500 ml sladke smetane
- 30 g želatine
- 60 g sladkorja
- 2 srednje veliki pomaranči
- 1 žlica ruma
Krema 2
- jedilna čokolada
- sladka smetana
Postopek
1Rumenjake ločimo od beljakov, te stepemo v trd sneg. Rumenjake penasto stepemo s sladkorjem, zmes dodamo snegu in rahlo premešamo. Presejemo moko, kakav in pecilni prašek ter vse počasi primešamo v zmes jajc in sladkorja. Pečemo v okroglem, s peki papirjem obloženem pekaču premera 26 cm v pečici pri 180°C.
2Stepemo sladko smetano. Že med stepanjem ji dodajamo polovico želatine. Eno pomarančo očistimo (znebimo se tudi tistih belih nitk) ter jo s paličnim mešalnikom dobro spasiramo. Drugo pomarančo očistimo ter s prsti nežno nadrobimo k prvi pomaranči tako, da se vidijo koščki pomaranče. Kožico zavržemo. Zmesi ob dobrem mešanju dodamo še preostanek želatine. Masi previdno združimo.
3Ko je biskvit pečen, ga vzamemo iz modela ter mu odstranimo peki papir. Pekač obložimo s prozorno živilsko folijo ter vanjo vlijemo pomarančno kremo. Kremo enakomerno razporedimo, na njo pa postavimo hladen biskvit. Biskvit prepojimo s 100 % pomarančnim sokom. Lahko dodamo tudi nekaj ruma. Pokrijemo ga s prozorno folijo in postavimo za eno uro v zamrzovalnik.
4Nad vročo vodo stopimo čokolado ter ji dodamo nekaj sladke smetane, da zmes postane gosto tekoča.
5Torti odstranimo folijo na vrhu in jo z biskvitom na dnu prevrnemo na mrežasti podstavek. Torto prelijemo s še vročo čokoladno kremo. Pomagamo si s paleto. Ko se krema strdi, torto prestavimo na pladenj in jo damo za uro ali dve zopet v zamrzovalnik. Pozorni moramo biti na to, da torta ne zmrzne. Torto poljubno okrasimo.