Čokoladna torta iz palačink

Znam svetuje

Priprava tele torte zahteva nekaj časa in volje, je pa enostavna in rezultat je več kot okusen.

Sestavine

Palačinke

  • 160 g bele moke
  • 50 g grenkega kakava v prahu
  • 3 jajca
  • 400 ml polnomastnega mleka
  • 70 ml hladne vode
  • 30 g vaniljevega sladkorja
  • ščepec soli

Nadev

  • 500 g mascarpona
  • 75 g sladkorja v prahu
  • 300 ml smetane za stepanje
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta

Preliv

  • 100 g temne čokolade
  • 1 dl sladke smetane
  • 20 g masla
  • 100 g olupljenih mandljev

Postopek

1Moko s kakavom v prahu, vaniljevim sladkorjem in ščepcem soli presejemo v veliko mešalno posodo. Na sredini naredimo jamico in vanjo ubijte jajca. Jajca stepemo v moko, pri čemer moko potegnemo s strani, da dobimo gosto pasto. Postopoma dodajamo  mleko in vodo, da dobimo gladko, tanko testo. Testo pokrijemo in pustimo počivati pol ure. Iz testa spečemo 10 tankih palačink.

2Pripravimo namaz. V mešalnik damo mascarpone, polovico sladkorja v prahu in vaniljo, stepamo, da dobimo gladko maso. V drugi posodi čvrsto stepemo sladko smetano s preostalim sladkorjem. V mascarponejevo maso vmešamo stepeno smetano.

3Za preliv v kozico damo smetano in jo segrejemo do vretja. Čokolado narežemo na majhne koščke in jo, skupaj z maslom dodamo smetani. Mešamo toliko časa, da dobimo gladek preliv. Mandlje olupimo tako, da jih za slabo minutko potopimo v vrelo vodo, olupljene narežemo na lističe.

4Na krožnik položimo prvo palačinko, jo namažemo z nadevom in nanjo položimo naslednjo, ki jo spet namažemo in postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin. Vrhnjo palačinko pustimo brez namaza. Torto prelijemo s čokoladnim prelivom, poravnamo z lopatko. Po vrhu okrasimo z mandljevimi lističi.

5Torto pustimo kakšno urico v hladilniku, da se čokolada strdi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite