Browniji

Znam svetuje

Brownieji, ti soฤni in bogati koลกฤki ฤokoladnega raja, predstavljajo nepogreลกljiv del sveta sladic. Z njihovo mehko teksturo, bogatim okusom in hrustljavim vrhom so osvojili srca ljubiteljev sladkih poslastic po vsem svetu. Priprava brownijev je preprosta, a rezultat je ฤaroben in razkoลกen.

Brownieji so prviฤ zabeleลพeni v Zdruลพenih drลพavah Amerike v zaฤetku 20. stoletja. Njihov izvor ni povsem jasen, ena od razliฤic je, da gre za nesreฤo pri peki ฤokoladne torte.

Obstaja neskonฤno razliฤic receptov za brownieje. Nekateri vkljuฤujejo dodatke, kot so orehi, leลกniki, ฤokoladni koลกฤki ali celo sveลพe jagode, kar prinaลกa raznolikost v tej priljubljeni sladici.

Poleg klasiฤnih ฤokoladnih brownijev obstajajo tudi druge priljubljene razliฤice, kot so beli ฤokoladni brownieji, brownieji z malinami ali celo cheesecake brownieji. Vsak okus predstavlja svojo edinstveno doลพivetje.

Ena od lastnosti brownijev je hitra priprava. Z minimalnim ลกtevilom sestavin in enostavnimi koraki lahko hitro ustvarite okusno sladico za zadovoljitev svojih ฤokoladnih ลพelja.

Zdaj, ko ste vstopili v svet brownijev, vas vabim, da se preizkusite v ustvarjanju lastne razliฤice te ฤudovite sladice. Bodite kreativni in uลพivajte v vsakem soฤnem griลพljaju.

Sestavine za brownije

  • 200 g jedilne ฤokolade – 70 % kakava
  • 200 g masla
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 4 jajca
  • 100 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 pecilni praลกek
  • 1/2 ลพliฤke soli

Postopek

1V vodni kopeli raztopimo maslo in temno ฤokolado. To naredimo tako, da v veฤjo posodo nalijemo vodo in jo pristavimo na ลกtedilnik, vanjo poloลพimo manjลกo posodo, v katero damo koลกฤke masla in nadrobljeno ฤokolado.

2Meลกamo toliko ฤasa, da se oboje stopi, nato poฤakamo, da se zmes ohladi.

3Vmeลกamo sladkor, vaniljev sladkor in sol. Nato dodajamo jajce, vsakega posebej dobro vmeลกamo v ฤokoladno zmes.

4Moko presejemo skupaj s kakavom in pecilnim praลกkom. To meลกanico dodamo nazadnje. Vse sestavine dobro premeลกamo v gladko maso. Peฤico segrejemo na 180 ยฐC. Za peko brownijev potrebujemo pekaฤ velikosti 35 x 45 cm z vsaj 5 cm visokim robom.

5Pekaฤ obloลพimo s peki papirjem in nanj vlijemo pripravljeno zmes. Maso poravnamo in peฤemo 25-30 minut na srednji legi.

6ฤŒe je ลพe peฤena, preverimo z zobotrebcem ali leseno paliฤico. Potisnemo jo v testo in ko jo izvleฤemo mora biti ฤista, testo ne ne sme prilepiti nanjo. ฤŒe se prijema na paliฤico, podaljลกamo ฤas peke ลกe za nekaj minut.

7Ko je peฤeno, vzamemo pekaฤ iz peฤice, poฤakamo, da se ohladi in nareลพemo na kockice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite