Enostavno pripravljena, okusna sladica, ki jo naredimo v petnajstih minutah. Potrebujemo pa pandoro, to je italijanski sladki kolač brez dodatkov v obliki zvezde z odrezanim vrhom. Mi ga samo napolnimo z mascarponejevo kremo, okrasimo s čokoladnimi kapljicami in čudovita sladica je pripravljena.
Sestavine za božični pandoro
- 1 pandoro
- 500 g mascarponeja
- 250 ml smetane za stepanje
- 170 g bele čokolade
- 1 želatina fix
- 100 g čokoladnih kapljic
- sladkor v prahu
Postopek
1Najprej pripravimo kremo. Belo čokolado stopimo na vodni kopeli. Mascarpone mešamo z električno metlico in počasi dodajamo stopljeno belo čokolado ter pazimo, da se nam ne zgrudi. Sladko smetano stepemo do čvrstega in jo z lopatko vmešamo v mascarpone. Primešamo še 1 vrečko želatine fix.
2Pandoro narežemo na 2 do 3 cm debele rezine.
3Vzamemo spodnji, najširši kos, ga položimo na servirni krožnik in premažemo z mascarponejevo kremo. Nanj damo naslednji kos (jemljemo jih po velikosti, najprej največjega), malo ga zamaknemo, da dobimo obliko smrečice. Namažemo s kremo in čez poveznemo naslednji kos. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh kosov.
4Naš pandoro okrasimo še s čokoladnimi kapljicami, posujemo s sladkorjem v prahu in na vrh postavimo piškot v obliki zvezde.
5Postavimo ga v hladilnik za vsaj dve uri.