Bounty torta

Znam svetuje

Vstopite v svet sladkih užitkov z našo izjemno okusno Bounty torto! Če ste ljubitelji kombinacije sočnega kokosa in razkošne čokolade, vas bo ta brezpečena poslastica popolnoma navdušila.

Priprava je preprosta, rezultat pa bo zagotovo zadovoljil vaše brbončice. S to torto boste doživeli čaroben trenutek sladkega razvajanja, ki ga boste pričakovali znova in znova.

Pridružite se nam na kulinaričnem potovanju, kjer se okusi kokosa in čokolade združijo v popolno harmonijo – enostavno in dobro!

Sestavine za Bounty torto

Za tortno dno

  • 200 g maslenih piškotov
  • 50 g stopljenega masla
  • 40 g stopljene mlečne čokolade

Nadev

  • 220 g kokosovih kosmičev
  • 220 g sira mascarpone
  • 200 ml smetane za stepanje
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta

Preliv

  • 200 g mlečne čokolade
  • 50 ml sladke smetane
  • 20 g kokosovih kosmičev

Postopek

1Maslene piškote zdrobimo v multipraktiku ali z valjarjem. V kozici stopimo maslo in na koščke narezano čokolado. Z mešanico zalijemo piškotne drobtine in dobro premešamo.

2Tortno dno obložimo s peki papirjem, na obod pa namestimo acetatno folijo.

3Drobtine razporedimo po dnu pekača, poravnamo s hrbtno stranjo žlice in postavimo za pol ure v hladilnik, da se strdi.

4Medtem pripravimo kremo. Smetani dodamo žlico sladkorja in jo čvrsto stepemo. Primešamo mascarpone, kokosove kosmiče, vaniljev ekstrakt in vse dobro premešamo.

5Iz hladilnika vzamemo strjeno piškotno osnovo in po njej razporedimo nadev, Ponovno postavimo za nekaj ur, lahko tudi čez noč, v hladilnik.

6Naredimo še preliv. Čokolado narežemo na koščke, v kozico nalijemo sladko smetano, dodamo narezano čokolado in ob stalnem mešanju, segrevamo, da se čokolada popolnoma stopi. Umaknemo z ognja in ob stalnem mešanju, počakamo, da se mešanica ohladi, vendar ostane tekoča.

7Torto vzamemo iz hladilnika, nadev prelijemo s čokolado. Po vrhu posujemo kokosove kosmiče in torto postavimo nazaj v hladilnik, da se čokolada strdi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite