Vstopite v svet sladkih uลพitkov z naลกo izjemno okusno Bounty torto! ฤe ste ljubitelji kombinacije soฤnega kokosa in razkoลกne ฤokolade, vas bo ta brezpeฤena poslastica popolnoma navduลกila.
Priprava je preprosta, rezultat pa bo zagotovo zadovoljil vaลกe brbonฤice. S to torto boste doลพiveli ฤaroben trenutek sladkega razvajanja, ki ga boste priฤakovali znova in znova.
Pridruลพite se nam na kulinariฤnem potovanju, kjer se okusi kokosa in ฤokolade zdruลพijo v popolno harmonijo – enostavno in dobro!
Sestavine za Bounty torto
Za tortno dno
- 200 g maslenih piลกkotov
- 50 g stopljenega masla
- 40 g stopljene mleฤne ฤokolade
Nadev
- 220 g kokosovih kosmiฤev
- 220 g sira mascarpone
- 200 ml smetane za stepanje
- 1 ลพlica sladkorja
- 1 ฤajna ลพliฤka vaniljevega ekstrakta
Preliv
- 200 g mleฤne ฤokolade
- 50 ml sladke smetane
- 20 g kokosovih kosmiฤev
Postopek
1Maslene piลกkote zdrobimo v multipraktiku ali z valjarjem. V kozici stopimo maslo in na koลกฤke narezano ฤokolado. Z meลกanico zalijemo piลกkotne drobtine in dobro premeลกamo.
2Tortno dno obloลพimo s peki papirjem, na obod pa namestimo acetatno folijo.
3Drobtine razporedimo po dnu pekaฤa, poravnamo s hrbtno stranjo ลพlice in postavimo za pol ure v hladilnik, da se strdi.
4Medtem pripravimo kremo. Smetani dodamo ลพlico sladkorja in jo ฤvrsto stepemo. Primeลกamo mascarpone, kokosove kosmiฤe, vaniljev ekstrakt in vse dobro premeลกamo.
5Iz hladilnika vzamemo strjeno piลกkotno osnovo in po njej razporedimo nadev, Ponovno postavimo za nekaj ur, lahko tudi ฤez noฤ, v hladilnik.
6Naredimo ลกe preliv. ฤokolado nareลพemo na koลกฤke, v kozico nalijemo sladko smetano, dodamo narezano ฤokolado in ob stalnem meลกanju, segrevamo, da se ฤokolada popolnoma stopi. Umaknemo z ognja in ob stalnem meลกanju, poฤakamo, da se meลกanica ohladi, vendar ostane tekoฤa.
7Torto vzamemo iz hladilnika, nadev prelijemo s ฤokolado. Po vrhu posujemo kokosove kosmiฤe in torto postavimo nazaj v hladilnik, da se ฤokolada strdi.