Biskvit z borovnicami

Znam svetuje

Ko nimamo preveč časa ter si vseeno zaželimo sočne in okusne sladice, pripravimo biskvit z borovnicami.

Borovnice imajo izjemno veliko antioksidantov in zmanjšujejo gube, preprečujejo vnetja, tveganje za srčno-žilne bolezni in celo Alzheimerjevo bolezen. Borovničev biskvit tako ni samo dober, je tudi zdrav.

Sestavine

  • 9 žlic moke
  • 4 žlice in pol sladkorja
  • 3 jajca
  • 9 dag masla
  • 4 ml mleka
  • sol
  • 2 pesti borovnic
  • sladkor v prahu

Postopek

1V posodo presejemo moko in dodamo vse preostale sestavine. Borovnice dodamo na koncu, ko smo že zmešali maso, da jih ne uničimo in jih nežno z lopatko vmešamo v zmes.

2Podolgovat pekač pripravimo za peko. Lahko ga obložimo s peki papirjem, namažemo z maslom ali z malo olja. Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija.

3Biskvit pečemo 45 minut, ga ohladimo in posipamo s sladkorjem v prahu.

2 COMMENTS

  1. Pozdravljeni,
    meni biskvit ni uspel. 4,5dcl mleka je testo naredilo popolnoma tekoče. Je mogoče narobe zapisano? Hvala in lep pozdrav. Tatjana

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite