Okusen, zdrav zajtrk ali odlična malica za v službo. Sestavin je dovolj za 2 osebi.
Sestavine
- 120 g ajdove kaše
- 250 ml mleka
- 1 banana
- 1 žlica brusnic
- žlička medu
- žlička bučnih, ali drugih semen
- nekaj orehov
- sol
Postopek
1Ajdovo kašo operemo, damo v lonec v katerem jo bomo kuhali, zalijemo z mlekom in malo posolimo. 1/3 banane z vilico pretlačimo in jo vmešamo v kašo, ostalo banano narežemo na kolobarje in prihranimo za dekoracijo.
2Ajdovo kašo kuhamo približno 15 minut, oziroma do mehkega. Med kuhanjem jo večkrat premešamo, da se nam ne prismodi, po potrebi lahko dolivamo še malo mleka. Ko je kaša kuhana, jo malo ohladimo, nato ji vmešamo med.
3Serviramo v skodelico in obložimo s preostalo banano, brusnicami, semeni in orehi.
Nasvet
4Ajdovo kašo lahko skuhamo že zvečer, jo damo v steklen kozarček s pokrovom in čez noč shranimo v hladilniku. Tako imamo zjutraj zajtrk že pripravljen.