Šampinjoni z vinom

Znam svetuje

Poezija okusov. Omaka s šampinjoni z vinom je uporabna s tesetninami, rižem in še bi se kaj našlo.

Sestavine za šampinjone z vinom

  • 16 šampinjonov
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 4 stroki česna, narezani ali zdrobljeni
  • 1 srednja čebula, sesekljana
  • 1/2 dcl belega vina
  • 1 žlica limoninega soka
  • čili
  • 2 žlici masla
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • sol

Postopek

1Šampinjone očistimo in narežemo. V ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja in dodamo šampinjone, ki jih mešamo, dokler ne porjavijo (približno 3-5 min). Dodamo preostali 2 žlici olja, nato še sesekljano čebulo in narezan česen. Vse skupaj kuhamo, dokler čebula ne postekleni.

2Dodamo belo vino, limonin sok in čili, kuhamo nadaljni 2 minuti oziroma dokler tekočina malo ne izhlapi. V ponev dodamo še maslo in sesekljan peteršilj ter kuhamo še zadnjo minuto, nato začinimo s soljo. Postrežemo še toplo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite