Polnjen krompir s slanino in sirom

Znam svetuje

Hrustljav krompir, polnjen s sirom in panceto zapeฤen v peฤici, resda zahteva malo veฤ dela, je pa tako dober, da ga boste sigurno pripravili ลกe velikokrat.

Sestavine za polnjen krompir s slanino in sirom

  • 6 srednje velikih krompirjev
  • 200 g naribanega sira โ€“ edamec
  • 150 g slanine
  • oljฤno olje
  • sol
  • poper
  • kisla smetana in sesekljan drobnjak, za serviranje

Postopek

1Peฤico segrejemo na 200 ยฐC. Krompir dobro operemo, nekajkrat prebodemo z vilicami in celega premaลพemo z oljฤnim oljem. Zaฤinimo ga s soljo in poprom in peฤemo pribliลพno eno uro.

2Krompir malo ohladimo, prepolovimo in izdolbemo. Pustimo centimeter ลกirok rob. Vsebino krompirja prihranimo za drugo uporabo.

3Krompir znotraj in koลพo ponovno premaลพemo z oljฤnim oljem, ลกe malo posolimo in postavimo lupine v peฤico, ki smo ji poviลกali temperaturo na 250 ยฐC. Peฤemo pet minut, obrnemo in ลกe na drugi strani nekaj minut, da se hrustljavo zapeฤe.

4Slanino nareลพemo na majhne koลกฤke. V vsako poloviฤko krompirja damo ลพlico naribanega sira, posujemo z narezano slanino in peฤemo nekaj minut v peฤici, da se sir stopi in slanina hrustljavo zapeฤe.

5Postreลพemo s kislo smetano, ki smo ji primeลกali nasekljan drobnjak.

V naลกi spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite