Hrustljav krompir, polnjen s sirom in panceto zapeฤen v peฤici, resda zahteva malo veฤ dela, je pa tako dober, da ga boste sigurno pripravili ลกe velikokrat.
Sestavine za polnjen krompir s slanino in sirom
- 6 srednje velikih krompirjev
- 200 g naribanega sira โ edamec
- 150 g slanine
- oljฤno olje
- sol
- poper
- kisla smetana in sesekljan drobnjak, za serviranje
Postopek
1Peฤico segrejemo na 200 ยฐC. Krompir dobro operemo, nekajkrat prebodemo z vilicami in celega premaลพemo z oljฤnim oljem. Zaฤinimo ga s soljo in poprom in peฤemo pribliลพno eno uro.
2Krompir malo ohladimo, prepolovimo in izdolbemo. Pustimo centimeter ลกirok rob. Vsebino krompirja prihranimo za drugo uporabo.
3Krompir znotraj in koลพo ponovno premaลพemo z oljฤnim oljem, ลกe malo posolimo in postavimo lupine v peฤico, ki smo ji poviลกali temperaturo na 250 ยฐC. Peฤemo pet minut, obrnemo in ลกe na drugi strani nekaj minut, da se hrustljavo zapeฤe.
4Slanino nareลพemo na majhne koลกฤke. V vsako poloviฤko krompirja damo ลพlico naribanega sira, posujemo z narezano slanino in peฤemo nekaj minut v peฤici, da se sir stopi in slanina hrustljavo zapeฤe.
5Postreลพemo s kislo smetano, ki smo ji primeลกali nasekljan drobnjak.