Hrustljav krompir, polnjen s sirom in panceto zapečen v pečici, resda zahteva malo več dela, je pa tako dober, da ga boste sigurno pripravili še velikokrat.
Sestavine za polnjen krompir s slanino in sirom
- 6 srednje velikih krompirjev
- 200 g naribanega sira – edamec
- 150 g slanine
- oljčno olje
- sol
- poper
- kisla smetana in sesekljan drobnjak, za serviranje
Postopek
1Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir dobro operemo, nekajkrat prebodemo z vilicami in celega premažemo z oljčnim oljem. Začinimo ga s soljo in poprom in pečemo približno eno uro.
2Krompir malo ohladimo, prepolovimo in izdolbemo. Pustimo centimeter širok rob. Vsebino krompirja prihranimo za drugo uporabo.
3Krompir znotraj in kožo ponovno premažemo z oljčnim oljem, še malo posolimo in postavimo lupine v pečico, ki smo ji povišali temperaturo na 250 °C. Pečemo pet minut, obrnemo in še na drugi strani nekaj minut, da se hrustljavo zapeče.
4Slanino narežemo na majhne koščke. V vsako polovičko krompirja damo žlico naribanega sira, posujemo z narezano slanino in pečemo nekaj minut v pečici, da se sir stopi in slanina hrustljavo zapeče.
5Postrežemo s kislo smetano, ki smo ji primešali nasekljan drobnjak.