Odličen prigrizek, s katerim zlahka nadomestimo klasičen pomfrit. Slastne pečene palčke lahko jemo s priljubljeno omako kot popoldanski prigrizek ali ponudimo kot prilogo k mesu.
Sestavine za pečen sladki krompir
- 2 večja sladka krompirja
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 žlička soli
- ščepec popra
- 1 žlica začimb po izbiri: rožmarin in timijan, sladka in pekoča paprika v prahu, mleta kumina …
- 1 žlička sveže nasekljanega peteršilja
Postopek
1Sladek krompir operemo, olupimo in narežemo na čim bolj enakomerno debele palčke. Oplaknemo jih pod tekočo hladno vodo in posušimo na papirnatih brisačkah.
2Pečico segrejemo na 200°C, pekač obložimo s peki papirjem. Papir na tanko premažemo z oljčnim oljem. Na pladenj razporedimo krompirjeve paličke, ne da bi se prekrivale med sabo.
3Potresemo s soljo, začimbami in pokapljamo z oljčnim oljem.
4Pečemo 25 minut, vmes nekajkrat premešamo, da se krompir enakomerno hrustljavo zapeče. Pečenega potresemo s peteršiljem, po potrebi dodatno posolimo in takoj postrežemo. Poskusite z jogurtovo ali pikantno paradižnikovo omako.