Paradižnikova omaka za testenine

Znam svetuje

Paradižnikova omaka za testenine je klasična jed, ki je osvojila srca gurmanov po vsem svetu. Ta preprost, a okusen recept vam bo pomagal ustvariti aromatično paradižnikovo omako, ki je kot nalašč za obogatitev vaših najljubših testenin.

Z mešanico sočnih paradižnikov, dišečih začimb in svežih zelišč boste ustvarili popolno omako, ki bo zadovoljila vašo lakoto po udobju in okusu.

Preberite naprej, da odkrijete, kako pripraviti to čudovito paradižnikovo omako in jo uživati s svojimi najljubšimi testeninami za nepozabno kulinarično izkušnjo.

Sestavine za paradižnikovo omako za testenine

  • 450 g testenin (npr. špageti, penne, fusilli)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula, drobno nasekljana
  • 2 stroka česna, nasekljana
  • 800 g pelatov (paradižnik v konzervi)
  • 1 čajna žlička suhega origana
  • 1 čajna žlička suhe bazilike
  • sol
  • poper
  • 1/2 čajne žličke rjavega sladkorja (za uravnoteženje kislosti paradižnikov)
  • parmezan ali nariban sir po želji
  • sveža bazilika za okras

Postopek

1Najprej zavrite vodo v velikem loncu in kuhajte testenine po navodilih z embalaže, dokler niso al dente (trde pod zobom). Ko so testenine kuhane, jih odcedite, vendar prihranite približno 1/2 skodelice vode za kuhanje testenin. To vodo bomo morda potrebovali za razredčenje omake.

2Medtem ko se testenine kuhajo, segrejte oljčno olje v veliki ponvi na srednji vročini. Dodajte drobno nasekljano čebulo in nasekljan česen ter kuhajte, dokler ne postaneta mehka in zadišita (približno 2-3 minute).

3Nato dodajte pelate (paradižnik v konzervi) in jih z vilicami ali kuhalnico zdrobite. Dodajte tudi suhi origano, suho baziliko, sol, poper in rjavi sladkor. Mešajte in omako kuhajte na srednji vročini približno 15-20 minut, da se zgosti in okusi združijo. Če se zdi omaka preveč gosta, lahko dodate nekaj vode za kuhanje testenin.

4Ko je omaka pripravljena, jo prelijte čez kuhane testenine. Po želji dodajte nariban parmezan in svežo baziliko za okras. Postrezite takoj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite