Za vse ljubitelje sira so tukaj ocvrtki s camembert sirom.
Sestavine
- 500 g camembert sira
- 3 rumenjaki
- žlica dijonske gorčice
- sol
- žlička kajenskega popra
- muškatni orešček
Za bešamel
- 60 g masla
- 60 g moke
- 500 ml mleka
- sol
- poper
Postopek
1Pekač premažemo z maslom. Siru odrežemo trdo skorjo in ga grobo sesekljamo.
2Naredimo bešamelno omako ter dodamo sir in rumenjake. Med stalnim mešanjem segrevamo omako 2 minuti. Ne sme zavreti, le naj postane gosta in gladka.
3Kozico odstranimo iz ognja, dodamo kajenski poper, muškat in gorčico. Posolimo in popopramo. Mešanico damo v pekač in v hladilnik za vsaj dve uri, da se krema strdi.
4Pekač na hitro segrejemo, da odstopi od stranic. Sirovo zmes zvrnemo na pomokano površino in narežemo na palčke, velike približno 2×6 cm. Te paniramo z moko, jajci in drobtinami.
5Olje segrejemo in cvremo palčke 1-2 minuti do zlate barve.