Za vse ljubitelje sira so tukaj ocvrtki s camembert sirom.
Sestavine
- 500 g camembert sira
- 3 rumenjaki
- ลพlica dijonske gorฤice
- sol
- ลพliฤka kajenskega popra
- muลกkatni oreลกฤek
Za beลกamel
- 60 g masla
- 60 g moke
- 500 ml mleka
- sol
- poper
Postopek
1Pekaฤ premaลพemo z maslom. Siru odreลพemo trdo skorjo in ga grobo sesekljamo.
2Naredimo beลกamelno omako ter dodamo sir in rumenjake. Med stalnim meลกanjem segrevamo omako 2 minuti. Ne sme zavreti, le naj postane gosta in gladka.
3Kozico odstranimo iz ognja, dodamo kajenski poper, muลกkat in gorฤico. Posolimo in popopramo. Meลกanico damo v pekaฤ in v hladilnik za vsaj dve uri, da se krema strdi.
4Pekaฤ na hitro segrejemo, da odstopi od stranic. Sirovo zmes zvrnemo na pomokano povrลกino in nareลพemo na palฤke, velike pribliลพno 2×6 cm. Te paniramo z moko, jajci in drobtinami.
5Olje segrejemo in cvremo palฤke 1-2 minuti do zlate barve.