Ocvrtki s camembert sirom

Znam svetuje

Za vse ljubitelje sira so tukaj ocvrtki s camembert sirom.

Sestavine

  • 500 g camembert sira
  • 3 rumenjaki
  • žlica dijonske gorčice
  • sol
  • žlička kajenskega popra
  • muškatni orešček

Za bešamel

  • 60 g masla
  • 60 g moke
  • 500 ml mleka
  • sol
  • poper

Postopek

1Pekač premažemo z maslom. Siru odrežemo trdo skorjo in ga grobo sesekljamo.

2Naredimo bešamelno omako ter dodamo sir in rumenjake. Med stalnim mešanjem segrevamo omako 2 minuti. Ne sme zavreti, le naj postane gosta in gladka.

3Kozico odstranimo iz ognja, dodamo kajenski poper, muškat in gorčico. Posolimo in popopramo. Mešanico damo v pekač in v hladilnik za vsaj dve uri, da se krema strdi.

4Pekač na hitro segrejemo, da odstopi od stranic. Sirovo zmes zvrnemo na pomokano površino in narežemo na palčke, velike približno 2×6 cm. Te paniramo z moko, jajci in drobtinami.

5Olje segrejemo in cvremo palčke 1-2 minuti do zlate barve.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite