Slastna jesenska poslastica.
Sestavine
- 6 manjลกih krompirjev
- 300 g kostanja
- 2 jajci
- 350 g ostre moke
- sol
Priprava
1Cel, neolupljen krompir skuhamo. Kuhanega pretlaฤimo na moko. Kostanj lahko naribamo, da se bo res lepo razpustil, in ga dodamo krompirju. Dodamo ลกe jajci in sol ter hitro zamesimo testo. ฤe je testo ลกe lepljivo, dodamo ลกe malo moke.
2Testo nato oblikujemo v klobaso in nareลพemo svaljke. Krompirjevo testo ne sme dolgo poฤivati, ker zvodeni, zato nas mora lonec vrele vode ลพe pripravljen ฤakati.
3Svaljke poloลพimo v vrelo vodo in jih kuhamo pribliลพno 8-10 minut, da priplavajo na povrลกje in se ลกe malo pokuhajo.
4ฤe je svaljkov preveฤ za en obrok, lahko viลกek sveลพe narejenih poloลพimo na pomokano desko in jih skupaj z desko zamrznemo. Zamrznjene lahko kasneje pretresemo v vreฤko in shranimo za naslednjiฤ.