Kukmaki z jajci

Znam svetuje

Kukmaki z jajci so preprost, a izjemno okusen zajtrk ali lahka veฤerja, ki zdruลพuje sveลพino gob in kremastost jajc. Gre za klasiฤno slovensko jed, ki se pripravi hitro, a vas kljub temu nasiti in razvaja z domaฤimi okusi. Kukmaki se na hitro popeฤejo skupaj s ฤebulo, nato pa jih poveลพejo rahlo stepena jajca, ki ustvarijo ฤudovito omleto s sveลพim peterลกiljem.

Sestavine za kukmake z jajci

  • 3 srednje veliki kukmaki (ali druge sveลพe gobe po izboru)
  • 3 jajca
  • 1/2 veฤje ฤebule
  • 2 ลพlici olja
  • sol
  • poper
  • nekaj vejic sveลพega peterลกilja za posip

Postopek

1Kukmake najprej oฤistite in jih nareลพite na tanke rezine. Jajca razลพvrkljajte v skledi ter jih rahlo solite in poprajte.

2Na ponvi segrejte olje. Dodajte drobno narezano ฤebulo in jo praลพite toliko, da postekleni in zadiลกi.

3Dodajte narezane kukmake. Praลพite jih na srednji temperaturi pribliลพno 5 minut, da spustijo polovico vode, vendar ostanejo ฤvrsti in aromatiฤni.

4Prelijte z razลพvrkljanimi jajci, premeลกajte in po potrebi dodajte ลกe malo soli in popra. Ponev pokrijte in na nizki temperaturi pecite, dokler jajca niso ravno prav peฤena, da ostanejo soฤna.

5Tik pred serviranjem potresite s sveลพe nasekljanim peterลกiljem. Postrezite s sveลพim kruhom ali popeฤeno bageto.

Nasveti

โ€ข Kukmake lahko nadomestite z drugimi gobami (ลกampinjoni, jurฤki, lisiฤke).
โ€ข Za bolj bogat okus dodajte ลพlico kisle smetane tik pred koncem.
โ€ข ฤŒe ลพelite bolj kompaktno omleto, poveฤajte koliฤino jajc.
โ€ข Za malce pikantnosti lahko dodate ลกฤepec ฤilija ali dimljene paprike.

Pogosta vpraลกanja (FAQ)

Ali lahko uporabim zamrznjene gobe?

Da, lahko. Gobe pred uporabo odtajajte in jih na hitro popraลพite, da izhlapi odveฤna voda, nato nadaljujte po receptu.

Kaj pa, ฤe nimam peterลกilja?

Lahko ga nadomestite s sveลพim drobnjakom ali baziliko, ki bosta jedi dodala drugaฤno, a prav tako prijetno aromo.

S ฤim postreฤi kukmake z jajci?

K jedi se odliฤno poda sveลพ domaฤ kruh, popeฤena bageta ali solata iz sveลพe sezonske zelenjave. Za bolj obilno veฤerjo lahko dodate kuhan krompir ali riลพ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite