Hren

Znam svetuje

Kako pripravimo hren? Na veliko razliฤnih naฤinov.

Hren s sladko smetano

Sestavine

  • 2 dcl sladke smetane
  • 4 ลพlice naribanega hrena
  • par kapljic limoninega soka
  • malo soli

Priprava

Hrenu odstranimo povrhnjico in ga na drobno naribamo. Takoj mu dodamo limonin sok, da ne poฤrni. Posolimo. Stepemo sladko smetano in jo primeลกamo hrenovemu pripravku.

Hren s kislo smetano

Sestavine

  • 2 dcl kisle smetane
  • 50 g naribanega hrena
  • sol, po ลพelji lahko dodate malo zaฤimbne meลกanice curry (kari)

Priprava

Sestavine zmeลกamo in zmes pustimo v hladilniku pribliลพno eno uro, da se ohladi.

Hren z jajci

Sestavine

  • 3 trdo kuhana jajca
  • srednjo korenino hrena
  • sol
  • kis ali belo vino po okusu
  • poper

Priprava

Hren in jajca naribamo, primeลกamo izbrane dodatke in sol ter dobro premeลกamo. Dodamo lahko tudi gorฤico in sladkor.

Hren z jabolki

Sestavine

  • 100 g naribanega hrena
  • 150 g naribanih jabolk (blaga meลกanica)
  • sladkor
  • sol
  • sonฤniฤno olje
  • limonin sok

Priprava

Naribanemu hrenu takoj dodamo par kapljic limoninega soka. Primeลกamo ลกe naribana jabolka in ostale izbrane sestavine.

Topla hrenova omaka

Sestavine

  • kos starega kruha
  • 1 dcl goveje juhe
  • 1-2 ลพlici naribanega hrena

Priprava

V manjลกo posodo nadrobimo kruh, zalijemo z juho in kuhamo toliko, da se kruh razpusti. Dodamo hren in dobro premeลกamo. Malo naj povre, a ne preveฤ, da hren ne izgubi vse ostrine. Po potrebi dodamo ลกe nekaj juhe, da dobimo lepo omako.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite