Kako pripravimo hren? Na veliko razliฤnih naฤinov.
Hren s sladko smetano
Sestavine
- 2 dcl sladke smetane
- 4 ลพlice naribanega hrena
- par kapljic limoninega soka
- malo soli
Priprava
Hrenu odstranimo povrhnjico in ga na drobno naribamo. Takoj mu dodamo limonin sok, da ne poฤrni. Posolimo. Stepemo sladko smetano in jo primeลกamo hrenovemu pripravku.
Hren s kislo smetano
Sestavine
- 2 dcl kisle smetane
- 50 g naribanega hrena
- sol, po ลพelji lahko dodate malo zaฤimbne meลกanice curry (kari)
Priprava
Sestavine zmeลกamo in zmes pustimo v hladilniku pribliลพno eno uro, da se ohladi.
Hren z jajci
Sestavine
- 3 trdo kuhana jajca
- srednjo korenino hrena
- sol
- kis ali belo vino po okusu
- poper
Priprava
Hren in jajca naribamo, primeลกamo izbrane dodatke in sol ter dobro premeลกamo. Dodamo lahko tudi gorฤico in sladkor.
Hren z jabolki
Sestavine
- 100 g naribanega hrena
- 150 g naribanih jabolk (blaga meลกanica)
- sladkor
- sol
- sonฤniฤno olje
- limonin sok
Priprava
Naribanemu hrenu takoj dodamo par kapljic limoninega soka. Primeลกamo ลกe naribana jabolka in ostale izbrane sestavine.
Topla hrenova omaka
Sestavine
- kos starega kruha
- 1 dcl goveje juhe
- 1-2 ลพlici naribanega hrena
Priprava
V manjลกo posodo nadrobimo kruh, zalijemo z juho in kuhamo toliko, da se kruh razpusti. Dodamo hren in dobro premeลกamo. Malo naj povre, a ne preveฤ, da hren ne izgubi vse ostrine. Po potrebi dodamo ลกe nekaj juhe, da dobimo lepo omako.