Blitva s krompirjem

Znam svetuje

Klasična, mediteranska priloga po imenu blitva s krompirjem, paše k vsem vrstam rib, lignjem, polpetom in še kam.

Sestavine za blitvo s krompirjem

  • 1 kg sveže blitve
  • 0,5 kg krompirja
  • 6 strokov česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol in poper

Postopek

1Krompir olupimo, operemo in narežemo na manjše kose. Zalijemo ga z 2 litri vode, posolimo in kuhamo do mehkega, nekje 20 minut. Vode mora biti dovolj, ker bomo z njo zalivali tudi blitvo.

2Blitvo operemo in narežemo na manjše kose. V dovolj veliki kozici segrejemo oljčno olje, na njem na hitro popražimo nasekljan česen, in ko ta zadiši, dodamo narezano blitvo. Dobro premešamo, zalijmo z eno zajemalko vode, v kateri se kuha krompir, malo posolimo, pokrijemo in na zmerni temperaturi dušimo, dokler krompir ni kuhan, kar traja nekje 10-15 minut. Vmes večkrat premešamo in če je premalo tekočine, dodamo še malo krompirjeve vode.

3Kuhan krompir odcedimo (nekaj vode prihranimo), stresemo ga k blitvi, popopramo in dobro premešamo. Krompir lahko tudi malo pomečkamo. Dušimo še pet minut. Če je presuho, dodamo še malo vode, v kateri se je kuhal krompir. Postrežemo takoj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite