Jagodna marmelada brez sladkorja

Znam svetuje

Če izberemo jagode, ki so zrele in dišeče, bo prav takšna tudi naša jagodna marmelada.

Sestavine

  • 1 kg zrelih jagod
  • 2 kisla jabolka
  • sok 1/2 limone
  • 10 datljev (po želji)

Postopek

1Jabolka narežemo, ne pa tudi olupimo, očistimo peščišča in ju v blenderju zmeljemo v gladek pire.

2Jagodam očistimo zelene dele in jih prav tako zmeljemo v gosto kašo.

3V večji lonec damo jagode, pire iz jabolk in limonin sok. Postavimo na štedilnik in ob stalnem mešanju počakamo da marmelada zavre.

4Med kuhanjem z žlico pobiramo pene, saj bo marmelada tako lepša in lažje jo bomo konzervirali.

5Poskusimo jo, in če se nam zdi prekisla, dodamo datlje, ki smo jih prav tako zmleli v pire.

6Kuhamo jo toliko časa, da se nekoliko zgosti. Nekje pol ure bo zadostovalo. Če jagodni kaši dodamo želirno sredstvo agar-agar, kuhamo samo pet minut.

7Jagodno marmelado prelijemo v sterilizirane kozarčke. Bodite pazljivi, da so kozarčki polni in da v njih ne ostane zrak. Dobro jih zapremo, pokrijemo in pustimo, da se ohladijo. Uporabljamo majhne kozarčke, ker se odprta marmelada hitro pokvari, zaprta pa zdrži celo sezono.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite