Borovničeva marmelada

Znam svetuje

Odlična doma narejena borovničeva marmelada.

Sestavine

  • 1 kg borovnic
  • 800 g rjavega sladkorja
  • 1 limona

Priprava

1Borovnice operemo, odcedimo in položimo v posodo za kuhanje. Počasi jih segrevamo in ko zavrejo, dobro premešamo. Po okoli 10 minutah dodamo sladkor in stisnjen sok limone. Marmelado kuhamo 20 do 30 minut.

2Preizkus želiranja naredimo s pomočjo v zamrzovalniku ohlajenega krožnika, na katerega položim žličko marmelade in gremo s prstom skozi marmelado. Če se vmes naredi prazen prostor, je marmelada gotova in jo lahko prestavimo v kozarčke, ki smo jih prej za 15 minut postavili v pečico, segreto na 80 °C.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite