Aronija in banana v marmeladi

Znam svetuje

Aronija in banana v marmeladi, kombinacija teh dveh sadežev da posebno fino, mazljivo marmelado.

Aronija ima značilen, rahlo kiselkast okus, medtem ko so banane slajše. Kombinacija teh dveh okusov lahko ustvari izjemno uravnotežen okus marmelade.

Sestavine za aronijo in banano v marmeladi

  • 30 dag jagod aronije
  • 80 dag olupljenih banan
  • 2 neškropljeni limoni ali limeti
  • 600 g sladkorja
  • 2 dcl vode

Postopek

1Jagode aronije nežno operemo, pri tem pazimo, da jih ne zmečkamo.

2Damo jih v posodo, prelijemo z vodo – naj gleda dobra dva prsta čez aronije in pustimo, da se kakšnih 10 minut kuha na srednjem ognju.

3Olupljene banane narežite ter jih pokapljajte s sokom limon, da ne potemnijo. Pokuhane jagode aronije zmečkamo z vilicami, jim dodamo sladkor in naribano limonino lupinico.

4Ko se sladkor raztopi, dodamo banane, jih prav tako zmečkamo z vilicami in zmes kuhamo na zmernem ognju še naprej. Peno, ki nastaja med kuhanjem, odstranjujemo.

5Po 1 uri kuhanja poskusimo, ali je marmelada že pripravljena. Kapljico kanemo na krožnik iz p0orcelana, ki smo ga prej v ta namen dali v hladilnik, in če se kapljica zgosti in je elastična, lahko prenehamo s kuhanjem marmelade. Če je potrebno, pa kuhamo še malo.

6Poskusite jo in po želji dodajte še limoninega soka ali citronke.

7Vročo marmelado nalijemo v steklene, sterilizirane kozarčke, dobro jih zapremo, za 10 minut obrnemo na glavo ter zatem pokrijemo z odejo in pustimo, da se ohladijo.

8Hranimo jo v suhem in temnem prostoru.

V naši spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite