Domača jagodna granita

Znam svetuje

V poletnih dneh nam bo gotovo prijala granita iz jagod, sveža, okusna in zelo enostavna za pripravo.

Sestavine za domačo jagodno granito

  • 500 g svežih, zrelih jagod
  • 120 g sladkorja
  • 200 ml vode
  • sok ene limone
  • nekaj lističev sveže mete za okras

Postopek

1V posodo damo vodo in sladkor in zmes med stalnim mešanjem segrevamo, dokler se sladkor popolnoma ne stopi in tekočina zbistri – ne sme nam zavreti. Odstavimo z ognja in ohladimo.

2Jagode operemo in jim odstranimo peclje. Izberemo res zrele in zdrave sadeže. Limono stisnemo in precedimo.

3V mešalnik damo ohlajen sirup, jagode in limonin sok ter mešamo toliko časa, da dobimo enotno zmes. Prelijemo v stekleno skledo in postavimo za 30 minut v zamrzovalnik.

4Po pol ure kar z žlico razbijemo led na površini, premešamo in postavimo nazaj v zmrzovalnik za pol ure, spet premešamo in postopek ponovimo še 5-krat, da dobimo kristalno zmes.

5Granito prelijemo v kozarce, dodamo nekaj svežih jagod in okrasimo z metinimi lističi. Postrežemo takoj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite