Borovničev liker

Znam svetuje

Enostavno in dobro, tako bi lahko poimenovali ta liker.

Sestavine

  • 2 litra refoška
  • 1 liter res dobrega ruma
  • 1,5 kg borovnic
  • 2 kg sladkorja

Postopek

1Borovnice očistimo, potrgamo peclje in pomešamo s sladkorjem. Postavimo jih na ogenj in na zmerni temperaturi, ob stalnem mešanju, dušimo nekaj minut, da zavrejo in spustijo sok.

2Zalijemo z refoškom (lahko tudi s teranom ), počakamo da zavre in kuhamo še nekaj minut.

3Odstavimo z ognja in počakamo, da se popolnoma ohladi. Ohlajenemu prilijemo še rum, dobro premešamo in shranimo v čiste steklenice.

Nasvet

4Če ne marate celih borovnic v likerju, jih med kuhanjem malo pomečkamo s pasirko.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite