Testenine s klobaso in divjimi šparglji lahko pripravimo z različnimi oblikami testenin – mi smo izbrali metuljčke. S temi testeninami se bodo najedli štirje ljubitelji divjih špargljev. In klobas, seveda.
Sestavine za testenine s klobaso in divjimi šparglji
- 350 g testenin
- 300 g divjih špargljev
- 2 šalotki
- 350 g svežih pečenic
- 50 g sveže naribanega parmezana
- 4 žlice oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
1V večji lonec damo vreti 3,5 litra vode. Ko zavre, jo osolimo in v njej skuhamo testenine al dente.
2Šalotko olupimo in drobno nasekljamo, špargljem odlomimo olesenele dele in jih narežemo na 3 cm dolge paličice, vršičke damo posebej.
3V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem prepražimo čebulo. Dodamo šparglje brez vršičkov, dobro premešamo in pražimo nekaj minut. Zalijemo z zajemalko tople vode in kuhamo še približno 10 minut, dokler večina vode ne izpari.
4V večji ponvi popražimo olupljeno in narezano klobaso in pražimo toliko časa, da postane zlato-rjave barve.
5H klobasi dodamo špargljevo omako, vršičke, posolimo in popopramo in na zmernem ognju kuhamo še nekaj minut, da se okusi lepo pomešajo med seboj.
6Medtem so naše testenine že kuhane – odcedimo jih in prihranimo malo vode.
7Stresemo jih v ponev s klobasami in šparglji, dobro premešamo in jim, če so presuhe, dodamo malo vode, v kateri so se kuhale testenine. Potresemo še z naribanim parmezanom in takoj postrežemo.