Ta zimska enolončnica s piščancem vas bo res pogrela, njen okus pa očaral.
Sestavine
- 30 dag piščančjega mesa brez kosti
- 1/2 srednje velike čebule
- strok česna
- 1/4 koromača
- nekaj listov blitve
- 1/4 hokaido buče
- 3 srednje veliki krompirji
- 2 srednje velika korenja
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
- kurkuma
- curry
- rdeča mleta paprika
- peteršilj
Postopek
1Piščančje meso dobro operemo in narežemo na srednje velike kose. Enako storimo z zelenjavo. Čebulo in česen drobno sesekljamo. Nato na segretem olju prepražimo čebulo. Dodamo meso, pražimo in nenehno mešamo nekaj minut.
2Ko vsa voda povre, dodamo zelenjavo in spet pražimo. Po 5 minutah zalijemo z vodo, toliko, da je zelenjava pokrita, dodamo začimbe in česen. Kuhamo okoli 20 minut.
3Nato s paličnim mešalnikom preprosto zmešamo nekaj skuhane enolončnice, da zmleto meso in zelenjava zgostita tekočinski del. Postrežemo takoj.