Svinjski kare v gobovi omaki

Znam svetuje

Jurčki in svinjski kotleti sestavijo kosilo, po katerem boste polizali še krožnik.

Sestavine

  • 4 zrezki iz svinjskega kareja
  • 150 g svežih jurčkov
  • šopek svežega sesekljanega peteršilja
  • 2 nasekljani šalotki
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • 1/2 žličke svežega sesekljanega timijana
  • 1/2 žličke svežega sesekljanega peteršilja
  • 1 dl suhega belega vina
  • 1 dl jušne osnove
  • 1 dl sladke smetane
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • sol, poper
  • 3 žlice oljčnega olja

Postopek

1Zrezke z obeh strani mali posolimo in popopramo, z ostrim nožem zarežemo robove, da se med peko ne zvijejo. V večji ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja in ocvremo zrezke z obeh strani, da lepo zlato porjavijo. Po 4-6 minut na vsaki strani bo dovolj. Vzamemo jih iz ponve in shranimo na toplem.

2V isto ponev dodamo še žlico olja in na njem popražimo nasekljano šalotko. Ko postekleni, dodamo še narezane in očiščene jurčke. Pražimo toliko časa, da izhlapi vsa tekočina iz gob. Dodamo najprej česen in peteršilj, pražimo še dve minuti in zalijemo z belim vinom. Ko povre polovica tekočine, dodamo še jušno osnovo in čez minutko še smetano.

3V omako dodamo še timijan, parmezan, sol in poper po okusu in svinjske zrezke, skupaj s tekočino, ki se je nabrala v posodi.

4Zmanjšamo temperaturo na najnižjo in pustimo, da se zrezki kuhajo v omaki še kakšnih pet minut.

5Postrežemo takoj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite