Svinjina s svinjino. S svinjska ribico v listnatem testu res ne morete zgreลกiti in niti sir in ลกpinaฤa svinjine ne motita preveฤ. Ravno nasprotno. Poudari okus in naredi jed ลกe bolj soฤno.
Sestavine za svinjsko ribico v listnatem testu
- 1 cela svinjska ribica
- 100 g listov mlade ลกpinaฤe
- 100 g na tanko narezanega prลกuta
- 150 g na listiฤe narezanega sira
- 1 kocka listnatega testa
- sol
- poper
- ลกฤepec ฤilija
- 3 ลพlice oljฤnega olja
Postopek
1Ribico natremo z zaฤimbami in oljฤnim oljem. Lahko jo pustimo nekaj ฤasa, da se navzame okusov, nato pa jo na vroฤi ponvi z vseh strani na hitro popeฤemo. Shranimo jo na toplem.
2Liste ลกpinaฤe blanลกiramo v slanem kropu, odcedimo in ohladimo. Na delovno povrลกino raztegnemo folijo, da si bomo z njo pomagali pri zavijanju. Na folijo najprej v dolลพini ribice poloลพimo liste ลกpinaฤe, nanje damo rezine prลกuta, ฤezenj pa ลกe rezine sira. Na pripravljeno podlago damo popeฤeno ribico in s pomoฤjo folije ฤvrsto zavijemo v svaljek.
3Listnato testo razvaljamo (spet v dolลพini ribice), odstranimo folijo in na testo previdno poloลพimo ribico. Zavijemo jo v testo, odveฤno testo poreลพemo, robove zlepimo – pomagamo si s hladno vodo.
4Premaลพemo z maslom, po vrhu veฤkrat zareลพemo in postavimo v ogreto peฤico na 180 stopinj Celzija. Peฤemo 40 minut.