Svinjina s svinjino. S svinjska ribico v listnatem testu res ne morete zgrešiti in niti sir in špinača svinjine ne motita preveč. Ravno nasprotno. Poudari okus in naredi jed še bolj sočno.
Sestavine za svinjsko ribico v listnatem testu
- 1 cela svinjska ribica
- 100 g listov mlade špinače
- 100 g na tanko narezanega pršuta
- 150 g na lističe narezanega sira
- 1 kocka listnatega testa
- sol
- poper
- ščepec čilija
- 3 žlice oljčnega olja
Postopek
1Ribico natremo z začimbami in oljčnim oljem. Lahko jo pustimo nekaj časa, da se navzame okusov, nato pa jo na vroči ponvi z vseh strani na hitro popečemo. Shranimo jo na toplem.
2Liste špinače blanširamo v slanem kropu, odcedimo in ohladimo. Na delovno površino raztegnemo folijo, da si bomo z njo pomagali pri zavijanju. Na folijo najprej v dolžini ribice položimo liste špinače, nanje damo rezine pršuta, čezenj pa še rezine sira. Na pripravljeno podlago damo popečeno ribico in s pomočjo folije čvrsto zavijemo v svaljek.
3Listnato testo razvaljamo (spet v dolžini ribice), odstranimo folijo in na testo previdno položimo ribico. Zavijemo jo v testo, odvečno testo porežemo, robove zlepimo – pomagamo si s hladno vodo.
4Premažemo z maslom, po vrhu večkrat zarežemo in postavimo v ogreto pečico na 180 stopinj Celzija. Pečemo 40 minut.