Svinjska pečenka s korenčkom je drugačna, saj namesto svinjskega stegna uporabimo zarebrnice in jih zvijemo v rulado, korenček pa prej skuhamo v juhi. Mesni zvitki so sočni in odlični zraven, na primer, krompirjevega pireja.
Sestavine za svinjsko pečenko s korenčkom
- 1,5 kg svinjskih zarebrnic
- 2-3 korenčka
- 6 nageljnovih žbic
- 6 rezin limone
- 2 stroka česna
- 1 lovorov list
- šopek peteršilja
- poper
- žlička kumine
- sol
- maščoba za pečenje
Postopek
1Meso operemo in ga previdno ločimo od kosti. Na notranji strani, kjer se je meso držalo kosti, po sredini zarežemo kak centimeter globoko. Nato meso posolimo, popramo in potresemo s kumino.
2V zarezo vložimo korenček, ki smo ga skuhali v goveji juhi. Potem v meso zataknemo še nageljnove žbice, notranjo stran pa obložimo s tankimi rezinami limone, zelo tankimi lističi česna, peteršiljem in zdrobljenim lovorovim listom.
3Tako pripravljeno meso zvijemo v rulado. Zunanja robova se morata po dolžini stikati. Zvitek povijemo z vrvico, ga položimo na pomaščen pekač in pečemo v pečici, ki smo jo prej segreli na 200 stopinj. Med pečenjem meso polivamo s sokom iz pekača. Peka traja približno 1 uro.